ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Στο κινητό συντονιστικό κέντρο ο Μητσοτάκης

07:24 - 04 Αυγ 2021 | Πολιτική
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Στο κινητό συντονιστικό κέντρο ο Μητσοτάκης
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις 8:10 σήμερα το πρωί στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Σήμερα αναμένεται σειρά κυβερνητικών συσκέψεων υπό τον πρωθυπουργό για να εξεταστούν όλα τα δεδομένα και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα και θα αφορούν στην διάρκεια του συναγερμού και την αποκατάσταση των ζημιών. Δεν αποκλείεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να δώσει κατ' αρχάς με δήλωσή του το στίγμα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την στήριξη των πληγέντων.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:43 - 04 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.