ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το αντίο του πολιτικού κόσμου στον Κωνσταντίνο Μίχαλο Κύριο

18:45 - 06 Αυγ 2021 | Πολιτική
Το αντίο του πολιτικού κόσμου στον Κωνσταντίνο Μίχαλο
Σοκ έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο της χώρας μας η είδηση του θανάτου του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι.

Την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του προέδρου του ΕΒΕΑ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «με πολύπλευρη δραστηριότητα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος άφησε το δικό του αποτύπωμα στα δημόσια πράγματα και στο χώρο των επιχειρήσεων».

Αναλυτικότερα ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Με πολύπλευρη δραστηριότητα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος άφησε το δικό του αποτύπωμα στα δημόσια πράγματα και στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του»

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι. Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους του», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον προσωπικό μου φίλο και πολύτιμο συνεργάτη Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τα τελευταία 15 χρόνια, και ως επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπήρξε ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας για τα καίρια ζητήματα της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Τα συλλυπήτηριά τους για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζουν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με μηνύματά τους στο Twitter.

«Αισθάνομαι πραγματικά συγκλονισμένος από την τραγική είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του φίλου μου Κων/νου Μίχαλου. Είχα όλο αυτό το διάστημα της θητείας μου εξαιρετική και σχεδόν καθημερινή συνεργασία μαζί του. Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένειά του θα είμαστε στο πλάι τους» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος υπηρέτησε με συνέπεια τον επιμελητηριακό θεσμό, όπως και όλα τα αξιώματα στα οποία θήτευσε. Ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατό του στους οικείους του» τονίζει ο Νίκος Δένδιας.

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1423646303154843655}

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1423654494693470211}

Από την πλευρά του, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Η απώλεια είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη. Για τον επιχειρηματικό και επιμελητηριακό κόσμο, αλλά και συνολικά για τα δημόσια πράγματα στη χώρα μας. Θα λείψει η ευγένεια, η κατάρτισή του, η διορατικότητα και η ικανότητά του να συνομιλεί με όλους και να συνθέτει. Εργάστηκε με προσήλωση για τον στόχο ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων σε μια ισχυρή ελληνική οικονομία τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως επιμελητηριακός παράγοντας. 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συνεργάτες του».

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον τραγικό θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, Προέδρου του ΕΒΕΑ. Έφυγε από την ζωή ένας συνεπής εκπρόσωπος του κόσμου των επιχειρήσεων και του επιμελητηριακού θεσμού. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για την τραγική απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Το ΚΚΕ «εκφράζει τη θλίψη του για τον απροσδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Με θλίψη και αποτροπιασμό έμαθα για τον θάνατο του συμμαθητή, συμφοιτητή και φίλου Κωνσταντίνου Μίχαλου. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Συντετριμμένος δηλώνει ο Γιώργος Πατούλης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ο αδόκητος χαμός του καλού φίλου και συνεργάτη Κωνσταντίνου Μίχαλου, με βρίσκει συντετριμμένο. Χθες το βράδυ βρισκόμασταν δίπλα δίπλα στο Κρυονέρι και μοιραζόμασταν την αγωνία για την καταστροφική πυρκαγιά και σήμερα μαθαίνω για τον αναπάντεχο χαμό του» αναφέρει ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης και προσθέτει:

«Η απώλεια του, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή για την ανάταξη της χώρας. Ο επιχειρηματικός κόσμος χάνει έναν πολύτιμο μαχητή και εγώ ένα εξαιρετικό φίλο και συνοδοιπόρο. Εκφράζω την απέραντη θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τους εύχομαι καλό κουράγιο».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:40 - 06 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.