ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολονύχτια μάχη στη φλεγόμενη Εύβοια- Υποσχέσεις για αποζημιώσεις, αναδασώσεις

21:55 - 07 Αυγ 2021 | Πολιτική
Ολονύχτια μάχη στη φλεγόμενη Εύβοια- Υποσχέσεις για αποζημιώσεις, αναδασώσεις
Έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές στη χώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στις 21:30. Τα σοβαρότερα μέτωπα είναι σε Ηλεία και Εύβοια, όπως είπε, ενώ δεσμεύθηκε για αποζημίωση των πληγέντων και αναδάσωση όλων των καμμένων εκτάσεων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην Εύβοια υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα. Το νότιο μέτωπο εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης ενώ το βόρειο είναι εξαιρετικά δύσκολο ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε ότι στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας θα συνεχίσουν να επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρου.

Στην Αττική τόνισε πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και μοιάζει πια ελεγχόμενη.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες», συμπλήρωσε για να πει ότι «η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες». Πρόσθεσε ότι στην Αττική σημειώθηκαν δεκάδες αναζωπυρώσεις, «αλλά όλες αντιμετωπίστηκαν» από ισχυρές δυνάμεις.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι σε σύσκεψη αποφασίστηκε η ολονύχτια επιτήρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε περιοχές της Αττικής για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.

Πολλές αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε Ηλεία και Φωκίδα, όπου επίσης οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στόχος είναι φυσικά να περιοριστούν οι ζημιές όσο είναι δυνατόν και με το ξημέρωμα να αρχίσουν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.