ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει νέο lockdown-Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους

13:55 - 12 Αυγ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει νέο lockdown-Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (12/8) για τις πυρκαγιές, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε ερωτήσεις και για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού που "φουντώνει" το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown το φθινόπωρο, σημειώνοντας πως η οικονομία και η κοινωνία θα παραμείνουν ανοιχτές.

"Δεν θα πάμε σε νέο lockdown", διαμήνυσε κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός

Απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα είναι οι εμβολιασμοί και η στοιχειώδης προστασία, πρόσθεσε.

Κάλεσε δε τους νέους πολίτες να μην έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους μετά την επιστροφή από τις διακοπές για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και να κάνουν τεστ για να είναι σίγουροι πως δεν μεταφέρουν τον ιό.

Ακόμα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο εμβολιασμός είναι κρίσιμος και θα πρέπει όταν γυρίσουν οι πολίτες από τις διακοπές θα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να τους πείσουμε.

Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει. Η πιθανότητα είναι ότι ή κάποιος θα αρρωστήσει ή θα εμβολιαστεί. Μπορεί κάποιος να πάθει και τα δυο, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος είναι μικρότερος.

Πριν τα τέλη Αυγούστου θα ανακοινώσουμε την στρατηγική μας για τους κλειστούς χώρους εστίασης το φθινόπωρο και το χειμώνα, είπε κλείνοντας και πρόσθεσε: "Εχουμε δώσει δείγματα γραφής. Μην περιμένετε σημαντική διαφοροποίηση για το ποιος θα μπορεί και δεν θα μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους όταν κρυώσει ο καιρός".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.