ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασχηματισμός εντός Μαξίμου-Νέα πρόσωπα για «ειδικές αποστολές»-Οι πρώτες δηλώσεις

15:15 - 13 Αυγ 2021 | Πολιτική
Ανασχηματισμός εντός Μαξίμου-Νέα πρόσωπα για «ειδικές αποστολές»-Οι πρώτες δηλώσεις
Ορκίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (13/8) τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δραματική κατάσταση με τις φωτιές έφερε τελικά πολιτικές εξελίξεις. Μπορεί να μην έφεραν τις αλλαγές που περίμεναν κάποιοι, με τον Πρωθυπουργό να παίρνει κεφάλια ή να προχωρά σε έναν ευρύ ανασχηματισμό, ωστόσο, άλλαξαν πολλά στο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισενα κάνει ορισμένες κινήσεις στο στενό του περιβάλλον, με βάση τη νέα ατζέντα που διαμορφώνεται με βάση τις εξελίξεις.

Ο Άκης Σκέρτσος που εδώ και καιρό έχει κομβικό ρόλο αναβαθμίστηκε σε υπουργό Επικρατείας, με τον Χρήστο Τριαντόπουλο, πρόσωπο-κλειδί για τις εξελίξεις, να παίρνει τη θέση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Τα ντόμινο και ο… συνωστισμός υφυπουργών έφερε τον Θοδωρή Λιβάνιο εκτός Μαξίμου και στη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (13/8) ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα των πυρκαγιών, αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση για αλλαγή κυβερνητικού εκπροσώπου. Μετά την παραίτηση Ταραντίλη η αναπληρώτρια κα. Πελώνη έκανε τις ενημερώσεις των συντακτών και εκκρεμούσε η απόφαση του Πρωθυπουργού να ορίσει νέο εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης.

«Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδείξουμε το κυβερνητικό έργο, σε μια περίοδο ιδιαίτερα καθοριστική και κρίσιμη για τη χώρα», τόνισε ο "εκλεκτός" του πρωθυπουργου, κ. Γιάννης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος τόνισε πως είναι «δύσκολο το έργο, είναι μεγάλη τιμή από τον πρωθυπουργό, εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε όλοι μας, με συντονισμό και εργασία. Πολύ δουλειά και εργασία, τίποτα άλλο».

Ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, τόνισε πως «η περίσταση είναι δύσκολη, η χώρα δοκιμάστηκε με τις πυρκαγιές και χρειάζεται να σκύψουμε, να δουλέψουμε να αποκαταστήσουμε πολύ γρήγορα όλες τις καταστροφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα».

Θυμίζουμε πως με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν οι ακόλουθες αλλαγές:

  • Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, πάντως, πως ο μίνι ανασχηματισμός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει σύντομα και ένας ευρύτερος, με αλλαγές βασικών υπουργών.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.