ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει στις 11/9 την οικονομική πολιτική του 2022

09:45 - 20 Αυγ 2021 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει στις 11/9 την οικονομική πολιτική του 2022
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της κυβέρνησης εν όψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναμένεται να θέσει τις βάσεις για τη νέα χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός πρόκειται να δώσει τις βασικές «πινελιές» για την οικονομική πολιτική της χώρας το 2022, με βάση κυρίως το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της οικονομίας μέσα από τη σωστή διαχείριση του αναπτυξιακού πακέτου στήριξης, ενώ το πλήρες σχέδιό του θα το παρουσιάσει στην ομιλία του στις 11 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέες μειώσεις φόρων, αλλά και νέα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους και για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία. Το πακέτο των πρωθυπουργικών εξαγγελιών θα έχει ορίζοντα διετίας, ενώ τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να δώσουν τον τόνο.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα σταθεί σε θέματα που αφορούν τα έργα στη Θεσσαλονίκη, στα οποία καταγράφεται πρόοδο. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΣτΕ για την απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στη στάση Βενιζέλου ξεμπλοκάρει το μετρό, ενώ επίσης στο επίκεντρο θα βρεθούν έργα όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ, το πάρκο καινοτομίας ThessINTEC, το flyover και οι οδικοί άξονες της περιοχής.

Μάλιστα, λόγω της αύξησης των εμβολιασμών, το Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να διοργανωθεί μία covid-free ΔΕΘ, που θα μπορεί να διασφαλίσει μία σχετική κανονικότητα όσον αφορά στην ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του κ. Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα «Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον» με αφορμή και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 20 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.