ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παράθυρο» για επιστροφή της χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους

08:56 - 21 Αυγ 2021 | Πολιτική
«Παράθυρο» για επιστροφή της χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους
Το πλαίσιο λειτουργίας όσον αφορά την πανδημία θα ανακοινωθεί πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη (24/8), όπως έκανε γνωστό ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε πως η επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είναι στο τραπέζι, εφόσον το υποδείξει η επιτροπή.

«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί, κι αυτό είναι άδικο» ανέφερε για τους ανεμβολίαστους ο κ. Οικονόμου. «Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» παρατήρησε. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική πιθανότητα η επαναφορά μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αν το υποδείξουν οι ειδικοί.

Διευκρίνισε ότι για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας, π.χ. ψώνια, εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων μάσκα.

Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή.

Γενικό λοκντάουν δεν πρόκειται να υπάρξει δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η οικονομία ξεκαθάρισε.

Αφγανιστάν

Για το Αφγανιστάν και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο προσφυγικό υπάρχει συναντίληψη με την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στο 2015 υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στη χθεσινή επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Ειδικότερα, για τη χθεσινή επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ήταν πρωτοβουλία Μητσοτάκη, αλλά εξ όσων αντιλαμβάνεται υπήρχε και στις σκέψεις της απέναντι πλευράς.

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν, εξήγησε, έχει παράπλευρη συνέπεια, με ενδεχόμενες μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές και προς την περιοχή μας.

«Έγινε συζήτηση σε καλό κλίμα… Υπάρχει συναντίληψη της όλης κατάστασης και έγιναν καθαρές εξηγήσεις από ελληνικούς πλευράς, δηλαδή να στηρίξουμε τις χώρες κοντά στο Αφγανιστάν για να επιστέψουν οι άνθρωποι στις εστίες τους όταν βελτιωθεί η κατάσταση». Όπως είπε, είμαστε σε εγρήγορση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εργαλειοποιήσει την κρίση στο Αφγανιστάν.

«Ούτε η Τουρκία επιθυμεί ροές, αλλά είναι ξεκάθαρο και ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα, έχει θωρακίσει τα σύνορα της δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σκηνές ‘15 και να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι άλλο ο ανθρωπισμός» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων

Για τους πυρόπληκτους ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε ότι «αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ο κόσμος καταστράφηκε δεν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος και με τη γραφειοκρατία, με άμεση καταβολή αποζημιώσεων χωρίς καμία γραφειοκρατία για όλες τις περιοχές».

Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 540 άνθρωποι είδαν χθες στον τραπεζικό τους λογαριασμό χρήματα 5 – 7 – 13 -20 χιλιάδες ευρώ. Πέμπτη μπήκαν στην arogi.gov.gr και έκαναν την αίτηση και την Παρασκευή το απόγευμα είχαν λεφτά στο λογαριασμό τους.

«Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι να αποζημιωθούν όλοι. Πληρωμές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή» σημείωσε ο κ. Οικονόμου. Οι πυρόπληκτοι κάνουν αίτηση επίσης για απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, επιδότηση στέγασης, αγρότες επίσης πήραν πρώτη προκαταβολή, ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει πρωτογενή τομέα για πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.

«Κανείς από όσους επλήγησαν δεν θα μείνει απροστάτευτος. Ταχύτητα – διαφάνεια – δικαιοσύνη στην καταβολή» διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:11 - 21 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.