ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητικό «παράθυρο» για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

13:22 - 23 Αυγ 2021 | Πολιτική
Κυβερνητικό «παράθυρο» για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες πληθυσμού άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού παραμένει ένα ενδεχόμενο που θα αξιολογηθεί και θα απασχολήσει και τις επιτροπές των ειδικών αλλά και τις ανακοινώσεις αύριο».

«Με δεδομένη τη δυνατότητα ασφαλούς και γρήγορου εμβολιασμού είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην επόμενη φάση ασφαλούς αποκατάστασης της ζωής» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο». «Δυστυχώς μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, αρνείται τον εμβολιασμό» επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμένει όμηρος αυτών των αντιλήψεων» συνέχισε και σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, τον νέο που θέλει να διασκεδάσει».

«Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης.

«Κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, προστατέψαμε όσο ήταν δυνατόν ανθρώπινες ζωές και πήραμε μέτρα στήριξης της κοινωνίας» είπε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε: «Στα τέλη του 2020, η επιστημονική κοινότητα μάς πρόσφερε τα εμβόλια. Οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και λίγους μήνες μετά εμβολιάζουμε όποιον θέλει, με όποιο εμβόλιο θέλει και όπου θέλει. Με δεδομένη τη δυνατότητα ασφαλούς και γρήγορου εμβολιασμού και με αναβαθμισμένο το ΕΣΥ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε με τολμηρότερο και ασφαλέστερο βηματισμό στην αποκατάσταση της ζωής. Δόθηκε χρόνος και πληθώρα μέσων όλοι όσοι βρίσκονται εντός επικράτειας να μπορέσουν από Σεπτέμβριο να εργαστούν, να σπουδάσουν, να διασκεδάσουν, να μετακινηθούν με ασφάλεια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτημα για το αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την επιστροφή της μάσκας για όλους στους εξωτερικούς χώρους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι στα μέτρα που οριστικοποιούνται και θα ανακοινωθούν αύριο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων περιορισμός που έχει να κάνει με τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε έναν χώρο.

Ερωτηθείς για το ποσοστό των εμβολιασμένων είπε ότι είμαστε σε ένα ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες στο 65% που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό, ενώ σε αυτό το νούμερο δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν νοσήσει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνεται στα μέτρα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Έχουμε ήδη μια ιδέα για μέτρα που λειτούργησαν και αυτά που δεν λειτούργησαν. Πρόθεσή μας είναι σαν σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρο που θα εφαρμόζονται και θα είναι αποτελεσματικά».

«Η χώρα και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουν την επιστροφή σε περιπέτειες που ζήσαμε στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να πείσουμε τους πολίτες για τους κινδύνους που διατρέχουν με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων» κατέληξε ολοκληρώνοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:28 - 23 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.