ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερωτήσεις από τη φυλακή στην Κομισιόν κάνει ο Λαγός

13:05 - 24 Αυγ 2021 | Πολιτική
Ερωτήσεις από τη φυλακή στην Κομισιόν κάνει ο Λαγός
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καταδικασμένος και έγκλειστος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός, υποβάλλει γραπτές ερωτήσεις προς την Κομισιόν και ενίοτε, μάλιστα, δέχεται και απαντήσεις στο κελί του, ως απόδειξη ότι δεν έχει απωλέσει ακόμη την ευρωκοινοβουλευτική του ιδιότητα.

Πρόσφατη «δραστηριότητα», η γραπτή ερώτηση που υπέβαλλε προς την Κομισιόν στις 8 Αυγούστου 2021, με την οποία ρωτάει αν η Κομισιόν διαθέτει πλάνο ανάσχεσης της αυθαιρεσίας και της επεκτατικότητας της Τουρκίας στα Βαρώσια και, αν ναι, ποιο είναι αυτό.

Συγκεκριμένα, ο έγκλειστος χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, αναφέρει:

-Μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο Ερντογάν ανακοίνωσε το άνοιγμα του 3,5% της Αμμοχώστου, προαναγγέλλοντας έτσι την έναρξη της προσάρτησης των Βαρωσίων. Το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων δεν συνάδει με προηγούμενες αποφάσεις του ΟΗΕ, και είναι απαράδεκτη μονομερής ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας.

-Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι Ερντογάν και Τατάρ, στην περιοχή θα επιστραφούν οι περιουσίες στους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τους μέσω της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» που έχει συστήσει το ψευδοκράτος και στην οποία θα πρέπει να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι «νομιμοποιώντας» με αυτό τον τρόπο το ψευδοκράτος, προκειμένου να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους οι οποίες πλέον θα βρίσκονται στην «Επικράτεια» του Ψευδοκράτους.

Είναι φανερό, συμπεραίνει ο ευρωβουλευτής, το ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν δοκιμάζει την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και μετέρχεται κάθε πρόσφορο μέσο, εκμεταλλευόμενος την παθητική στάση της ΕΕ και επιλέγοντας να εξωθήσει την κατάσταση στα άκρα, με απώτερο σκοπό την προσάρτηση των Βαρωσίων και την επικράτηση της τουρκικής επιρροής στο Ψευδοκράτος.

Εννοείται ότι μία απάντηση της Κομισιόν, θ’ αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση, ότι ο Ιωάννης Λαγός διατηρεί την ιδιότητα του ενεργού ευρωβουλευτή!

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.