ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής των rapid test

15:00 - 26 Αυγ 2021 | Πολιτική
Παπαθανάσης: Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής των rapid test
Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής των rapid test κορονοϊού διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σήμερα (26/8) στον ΣΚΑΪ 100,3.

Σημειώνεται ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και τίθενται σε ισχύ τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, το κόστος ενός rapid test έχει οριστεί στα 10 ευρώ. Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια μέσω του προέδρου τους Θεόδωρου Χατζηπαναγιώτου, επισημαίνουν ότι για να μην «μπουν μέσα» τα εργαστήρια και για να χρησιμοποιηθούν καλύτερης ποιότητας τεστ, το κόστος τους δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 12 ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης σχολίασε πως όσα rapid test διενεργούνται στα εργαστήρια είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και συνεπώς είναι αξιόπιστα.

Όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους κλάδους υποστήριξε ότι όλα είναι στο τραπέζι και πως βάση θα είναι τα συμπεράσματα των λοιμωξιολόγων. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι για να ληφθούν οι αποφάσεις θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα και να αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.