ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός: Στις 11:00 ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα

09:38 - 31 Αυγ 2021 | Πολιτική
«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός: Στις 11:00 ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα
Στις 11:00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αν και για τις 11.00 είχε οριστεί υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανατρέπει τα σχέδια και προχωρά τελικά άμεσα στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα τηλεφωνήματα έχουν ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας (30/8) και πλέον ο Πρωθυπουργός έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με τη νέα σύνθεσή του την Πέμπτη, ενώ φυσικά θα έχουν προηγηθεί οι ορκωμοσίες και οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Ονοματολογία

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια που ακούγονται, οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Βασίλης Κικίλιας θεωρούνται οι πιθανότεροι για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα.

Επίσης οι Κώστας Τσιάρας και Γιάννης Πλακιωτάκης από το Δικαιοσύνης και το Ναυτιλίας, αντίστοιχα, δεν μπορούν να "κοιμούνται ήσυχοι". Το τι θα γίνει με το Χάρη Θεοχάρη αποτελεί μέγα ερωτηματικό μετά την καλή πορεία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, ενώ και η Λίνα Μενδώνη ανησυχεί για τη θέση της. Ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης βέβαια ενδέχεται να μετακινηθεί.

Αντίθετα, Νίκος Δένδιας, Κώστας Σκρέκας, Κωστής Χατζηδάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Όπως συνηθίζουμε να λέμε, όμως, τα ντόμινο σε κάθε ανασχηματισμό ενδεχομένως να φέρουν και απρόσμενες αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα χρόνου να γνωρίζουμε τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, που θέλει ενόψει ΔΕΘ να δώσει το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησής του, αλλά παράλληλα πρέπει να διατηρήσει και τις κατάλληλες ισορροπίες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 31 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.