ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασχηματισμός-Εμπλοκή: Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Ευάγγελος Αποστολάκης!

13:54 - 31 Αυγ 2021 | Πολιτική
Ανασχηματισμός-Εμπλοκή: Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Ευάγγελος Αποστολάκης!
Αναπάντεχη εμπλοκή προέκυψε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον νάυαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκη να ανακοινώνεται επίσημα ως ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, αλλά τελικά να μην αποδέχεται τη θέση. Έντονο πολιτικό παρασκήνιο και αντιδράσεις που προέκυψαν ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖA, τον έκαναν να αλλάξει στάση. Πώς αιτιολογεί ο ίδιος την... αλλαγή πλεύσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο, ο ναύαρχος εκ των υστέρων ανακοίνωσε πως δεν αποδέχεται τη θέση!

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να αποδεχθώ την υπουργοποίηση μου», φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του.

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στο ieidiseis. 

Κατά πληροφορίες ο ίδιος φέρεται να είχε θέσει προϋπόθεση για την ανάληψη υπουργικου χαρτοφυλακίου τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Κυβερνητικές πηγές είχαν δε αναφέρει πως είχαν ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά. Φαίνεται, όμως, πως τελικά αυτό δεν είχε συμβεί. Αντίθετα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός και ο κ. Αποστολάκης βρέθηκε στη μέση μίας έντονης πολιτικής κόντρας.

Αναμένεται τώρα η κυβερνητική αντίδραση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 31 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.