ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων

07:48 - 06 Σεπ 2021 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων
Παροδικό εκτίμησε πως θα είναι το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Δευτέρας (6/9) συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε:

«Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και  μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα οι προηγμένες χώρες, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε».

Παράλληλα, σημείωσε πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για τον περιορισμό της επίδρασης των ανατιμήσεων στην καθημερινότητα των πολιτών:

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» είπε, επανέλαβε την έκκληση για ψυχραιμία και προέτρεψε να μην παρουσιάζεται μια μίζερη εικόνα της οικονομίας. Προανήγγειλε την ανακοίνωση αύριο των αποτέλεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για το β τρίμηνο, τα οποία εκτίμησε πως θα είναι «εξαιρετικά καλά». «Ο τουρισμός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, οι εξαγωγές στο τρίμηνο έκαναν ρεκόρ τον Αύγουστο. Η οικονομία πάει πάει πάρα πολύ καλά και θα πάει πολύ καλύτερα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.