ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

13:05 - 07 Σεπ 2021 | Πολιτική
Πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης
Ολοκληρώθηκε η πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη, που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα το οποίο υπογράφει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Χρήστος Στυλιανίδης πολιτογραφείται τιμητικά καθώς «έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα».

Στο ΦΕΚ το οποίο κυκλοφόρησε με ημερομηνία 06/09/2021 γίνεται αναφορά στην πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019, στην αντιμετώπιση σειράς κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική καθώς και στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Με την τιμητική πολιτογράφηση με την οποία ο Χρήστος Στυλιανίδης απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια παρακάμπτεται πλέον όποιο γραφειοκρατικό κόλλημα υπήρχε προκειμένου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του.

Υπενθυμίζεται πως η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.