ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ελλάδα ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ

11:12 - 08 Σεπ 2021 | Πολιτική
Στην Ελλάδα ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ
O Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ θα βρεθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τη δια βίου μάθηση, την πολιτική απασχόλησης και την ένταξη, κατόπιν της έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης της Ελλάδας τον Ιούνιο.

Το πρωί της Πέμπτης, στις 10:15, ο Επίτροπος Σμιτ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και τους Υφυπουργούς κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου και κ. Μαρία Συρεγγέλα, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στις 12:15, o κ. Σμιτ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Τσακίρη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ, κ. Νίκη Δανδόλου.

 Στις 13:15, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα παρευρεθεί σε γεύμα με εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στις 17:30 ο Επίτροπος θα συναντήσει εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Στις 11:30 θα συναντήσει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στις 14:30, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Επίτροπος Νικολά Σμιτ, θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσημη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), ενώ στις 16:30 θα επισκεφθούν τη 2η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας (ΕΠΑΣ) του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης.

 

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 11:00, o Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Επίτροπος κ. Νικολά Σμιτ θα εγκαινιάσουν το περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Επίτροπος κ. Σμιτ δήλωσε τα εξής: «Η προσοχή μας πρέπει να μείνει προσηλωμένη στη νεότερη γενιά ώστε τα μέλη της να μην καταστούν τα μακροπρόθεσμα θύματα της κρίσης αυτής. Το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδας περιλαμβάνει ισχυρές πολιτικές και επενδύσεις στη διά βίου κατάρτιση, την επανειδίκευση και τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης, οι οποίες θα συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η οποία παραμένει υπερβολικά υψηλή. Ανυπομονώ να συζητήσω τη συνέχεια που θα δοθεί στην κοινωνική σύνοδο κορυφής του Πόρτο με όλους τους Έλληνες εταίρους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει πραγματικότητα ο Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.