ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: €4εκατ. δαπάνες για γάλα και φρούτα στα ελληνικά σχολεία!

13:59 - 09 Σεπ 2021 | Πολιτική
Κομισιόν: €4εκατ. δαπάνες για γάλα και φρούτα στα ελληνικά σχολεία!
Ιδιαίτερα ανησυχητική, για την κατάσταση που επικρατεί με τον εφοδιασμό των ελληνικών σχολείων, με γάλα, φρούτα και λαχανικά, είναι η σημερινή απάντηση του Επιτρόπου . Wojciechowski, προς τον έλληνα ευρωβουλευτή της Ομάδας Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Εμμανουήλ Φράγκο.

Ο Επίτροπος υπογραμμίζει ότι, οι δαπάνες της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία από το 2014 δεν ακολουθούν σαφή τάση.

Σημειώνει δε χαρακτηριστικά ότι , ο προϋπολογισμός που δαπανάται κυμαίνεται από μηδέν έως τέσσερα εκατομμύρια EUR ανά σχολικό έτος!

Καταλήγει δε τονίζοντας πως, στο παρόν στάδιο, η Επιτροπή δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος της ΕΕ για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία στην Ελλάδα κατά το σχολικό έτος 2021/2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην ερώτηση του, ο έλληνας ευρωβουλευτής είχε επισημάνει ότι:

Την ώρα που χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά βρέθηκαν σε κατάσταση ένδειας λόγω της παύσης της οικονομικής δραστηριότητας, το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε τις απαραίτητες ενέργειες για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, με αποτέλεσμα την προβληματική εφαρμογή των προγραμμάτων.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μέχρι 185.000 μαθητές τελικά στερήθηκαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.