ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιγμα σχολείων: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της

14:25 - 11 Σεπ 2021 | Πολιτική
Άνοιγμα σχολείων: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της
Στο «κάδρο» μπαίνει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

«Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και, με ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους μαθητές και την ίδια την πορεία της πανδημίας», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «εδώ και ενάμισι χρόνο πάλι δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις των εκπαιδευτικών» και πως «αντί για περισσότερες τάξεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ώστε να μην στοιβάζονται 27 μαθητές σε κάθε αίθουσα, η κ. Κεραμέως ανοίγει και πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε». «Αντί για δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές και καθηγητές δυο φορές την εβδομάδα», προσθέτει, «πετούν το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη με τα μειωμένης αξιοπιστίας self test».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το «πιο επικίνδυνο απ’ όλα» είναι ότι «με απόφαση της κ. Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει λόγω κοροναϊού μόνο εάν αρρωσταίνει το 50+1 των μαθητών, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν νοσήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως ζει στο γυάλινο πύργο του. Αδιαφορεί για τους μεγάλους κινδύνους που θα εκτίθενται από μεθαύριο καθημερινά χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα». Και καταλήγει: «Το σύνολο της κοινωνίας για άλλη μια φορά θα πληρώσει τις εγκληματικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη».

«Με απροστάτευτα τα σχολεία ξεκινάει και φέτος η σχολική χρονιά», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών, ενώ παράλληλα επισημάνει τον ανεπαρκή εμβολιασμό παιδιών, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά και με ασφάλεια τα δια ζώσης μαθήματα. 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:  

«Και εφέτος η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει τα σχολεία απροστάτευτα. Δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ομαλή λειτουργία τους. Με προχειρότητα κινείται στις ήδη πλήρως αποτυχημένες πολιτικές της. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε χρόνο με κλειστά σχολεία και με τους μαθητές σε εγκατάλειψη...

Πάλι θα έχουμε συνωστισμό στις τάξεις με 20 - 30 μαθητές. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για αραίωση των μαθητών. Και ενώ μερικούς μήνες πριν αρκούσε ακόμα και ένα κρούσμα για να κλείσει ένα τμήμα, τώρα απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία. Όταν θα έχουν κολλήσει δηλαδή μαζικά οι μαθητές τον κορωνοϊό και θα τον μεταφέρουν στις οικογένειές τους!

Οι εμβολιασμοί των μαθητών δεν έχουν προχωρήσει. Και ενώ οι εκτιμήσεις των επιστημόνων είναι αρκετά απαισιόδοξες, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια, σε μακάρια αυταρέσκεια.

Υπάρχει μείζον εκπαιδευτικό πρόβλημα, που δεν απασχολεί την κ. Κεραμέως. Ένα σοβαρό μαθησιακό κενό, που γίνεται πλέον μορφωτικό έλλειμμα! Είναι Υπουργός που συνδέεται την θεσμική υποεκπαίδευση των μαθητών - και για την οποία δεν έχει πάρει ΚΑΝΕΝΑ σχετικό μέτρο αντιμετώπισής της! 

Ως προς τι η σιωπή, για το τι έχει συμβεί στην εκπαίδευση; Ένας μαθητής της Γ΄ Δημοτικού ή της Γ΄ Γυμνασίου, για παράδειγμα, που τον Μάρτιο του 2020 ήταν στις Α΄ τάξεις τους, ποια εφόδια έχουν σήμερα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, όταν για ενάμιση χρόνο ήταν εκτός ουσιαστικής διδασκαλίας; Έχει γίνει σχεδιασμός για την αποτύπωση των κενών που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε τάξη; Έχει γίνει σχεδιασμός για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν τα κενά αυτά; 
Επιτέλους, να σταματήσουν οι πειραματισμοί. Να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζόμενων στην παιδεία. Να γίνει μαζικός εμβολιασμός των μαθητών.

Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα (μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, έγκυρα τεστ από τον ΕΟΔΥ, σχετικό ιατρικό υλικό στα σχολεία, συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση κλπ). 

Να διαμορφωθεί ΤΩΡΑ πρόγραμμα αναπλήρωσης του μαθησιακού κενού των μαθητών για τα δύο προηγούμενα χρόνια. Σχολεία με ασφαλή προστασία και με ουσιαστική λειτουργία!».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 11 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.