ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχοινάς: Υπάρχει ανάγκη νέου συμφώνου μετανάστευσης-Τι είπε για την «Ήρα»

21:46 - 15 Σεπ 2021 | Πολιτική
Σε απαντήσεις για τα επίκαιρα ζητήματα της πανδημίας, του προσφυγικού αλλά και της μελλοντικής απάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απειλές όπως ο κορονοϊός, προέβη μέσω της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Έχει αποδειχτεί στον Έβρο, όπως και στα σύνορα Λευκορωσίας- Λιθουανίας ή ακόμα και μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας ότι «κανείς γείτονας δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη, εκμεταλλευόμενος τον πόνο των προσφύγων», τόνισε ο κ. Σχοινάς και σαφώς απευθυνόμενος και στην Τουρκία ανέφερε: «Οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν ότι για να κερδίσουν πρέπει να δουλέψουν μαζί με την Ευρώπη και όχι εναντίον της».

«Η Ευρώπη καλείται να συμβάλλει στην ορθολογιστική κρίση στο Αφγανιστάν, και είμαστε σε καλύτερη θέση από τότε που η Συρία εξερράγη. Έχουμε ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή, έχουμε αλληλεγγύη και θα δουλέψουμε για να στηρίξουμε ότι οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν θα μείνουν σε γειτονικές χώρες και όχι στις μεγάλες πορείες που διοργανώνουν οι λαθρέμποροι ψυχών, οι διακινητές», ανέφερε στη συνέχεια.

Σχετικά με την πανδημία, είπε ότι «όσοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχουν καταλάβει ότι άσκησαν άστοχη κριτική. Η Ευρώπη είναι η πιο εμβολιασμένη ήπειρος στον κόσμο, με καλύτερα ποσοστά από τις ΗΠΑ και την Βρετανία».

«Δεν έχουμε ακόμα ξεμπλέξει αλλά έχουμε περισσότερα όπλα, καλύτερη γνώση. Είναι προετοιμασμένες οι κοινωνίες για οτιδήποτε έρθει», απάντησε σχετικά με το τέταρτο κύμα κορονοϊού.

Ενόψει της παρουσίασης του νέου Κοινοτικού Ευρωπαϊκού Οργανισμού, για τη βιοασφάλεια και την ενίσχυση όλων των ευρωπαϊκών και εθνικών συστημάτων υγειονομικής προστασίας ο κ. Σχοινάς τόνισε την αρχαιοελληνική ονομασία του Ήρα και εξήγησε ότι στόχος είναι «η προετοιμασία με επιστημονικές άμυνες, πριν εμφανιστεί απειλή για τη δημόσια υγεία».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.