ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερψηφίσθηκε ο κώδικας για τη Θαλάσσια Πολιτική

19:47 - 16 Σεπ 2021 | Πολιτική
Με τη θετική ψήφο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την «Κύρωση του Κώδικα της νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, τον μηχανισμό εφαρμογής της, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου». Αντίθετα ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 το καταψήφισαν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου, εξέφρασε την ελπίδα «ο στόχος και ο σκοπός της νησιωτικότητας να αποτελέσει εθνικό στόχο για να μπορούν οι κάτοικοι των νησιών μας να προσβλέπουν σε ένα θετικό παρόν και ακόμα πιο θετικό μέλλον».

«Εμείς», είπε, «στο υπουργείο θα συνεχίζουμε τον δρόμο που έχουμε χαράξει. Αξιοποιώντας τα θετικά του παρελθόντος, προχωρώντας όμως με σταθερά βήματα στην υλοποίηση των πολιτικών μας για τις οποίες μας εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός».

«Κάνουμε πράξη μια σειρά από τομές στη ναυτιλία και τη νησιωτικότητα, υπηρετώντας το φιλόδοξο, αλλά και ρεαλιστικό σχέδιο μας για την ανάπτυξη στον νησιωτικό χώρο της πατρίδας μας» τόνισε.

Ο κ. Πλακιωτάκης επανέλαβε πως το υπουργείο Ναυτιλίας είναι το πρώτο υπουργείο που στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής προχωράει στην κωδικοποίηση της νομοθεσίας των βασικών τομέων του. Η κωδικοποίηση, ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε εξαγγελθεί «με πομπώδη τρόπο πολλές φορές και στο παρελθόν αλλά καμία δεν έφθασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και έμειναν ως εκφράσεις πολιτικού ευχολογίου».

Υπογράμμισε πως η κωδικοποίηση αυτή έρχεται μαζί με την θέσπιση μιας ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής για το νησιωτικό χώρο και χαρακτήρισε τον ν.4770/2021 ως επιτομή της περιφερειακής πολιτικής για τα νησιά.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.