ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στο Reuters: Θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023

22:54 - 17 Σεπ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης στο Reuters: Θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023
“Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η χώρα θα εξασφαλίσει επενδυτική βαθμίδα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα επέδειξε ανθεκτικότητα στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της οικονομίας δημιουργούν αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε μάλιστα, ότι φέτος η χώρα πιθανότατα θα ξεπεράσει τον προβλεπόμενο στόχο για τα έσοδα από τον τουρισμό, που ήταν και ένας από τους παράγοντες που οδήγησε στην ανοδική αναθεώρηση για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2021, την προηγούμενη εβδομάδα.

"Θεωρώ ότι τα δημόσια οικονομικά μας είναι πλήρως βιώσιμα”, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Reuters, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε πορεία να ξεπεράσει το 50% των τουριστικών εσόδων του 2019.

"Προφανώς θα κάνουμε ‘λογαριασμό’ στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει στον προϋπολογισμό. Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους αναθεωρήσαμε επί τα βελτίω τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη το 2021”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επικαιροποίηση των προοπτικών ανάπτυξης για φέτος στο 5,9% από την αρχική εκτίμηση για 3,6%.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα μετατρέπεται γρήγορα σε ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις και σε άλλους τομείς, πέραν των παραδοσιακών όπως ο τουρισμός και η αναψυχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:57 - 17 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.