ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί

09:44 - 18 Σεπ 2021 | Πολιτική
Κεραμέως: Το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί
«Το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους εφήβους αυξάνει.

Μιλώντας στο OPEN, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα συχνά τεστ, στα οποία έχει επιμείνει η κυβέρνηση για τα σχολεία, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοΐού, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως απαντώντας στην ερώτηση «γιατί τα σχολικά τμήματα θα κλείνουν μετά την εμφάνιση του 50%+1 κρουσμάτων στην τάξη» υπογράμμισε πως «ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο οπότε δεν είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ραγδαίας μετάδοσης το ιού στους ηλικιωμένους καθώς αρκετοί έχουν πλέον εμβολιαστεί».

Η υπουργός έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση στους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά λέγοντας ότι «πρέπει να επωφεληθούν από το τεράστιο αυτό δώρο της επιστήμης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.