ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργισμένη η Άγκυρα: Μεροληπτική η διακήρυξη της EUMED9

11:39 - 18 Σεπ 2021 | Πολιτική
Οργισμένη η Άγκυρα: Μεροληπτική η διακήρυξη της EUMED9
Την οργή της δείχνει η Τουρκία, με ανακοίνωσή της σχετικά με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ελλάδα και Κύπρο δια στόματος των ηγετών των χωρών του Νότου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους στην η διακήρυξη της EUMED9.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει τη διακήρυξη «μεροληπτική» και «εκτός πραγματικότητας».

«Καλούμε τις χώρες της ΕΕ που την υπέγραψαν να εγκαταλείψουν την μονόπλευρη στάση τους. Ακολουθούν την Ελλάδα και την Κύπρο τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έστειλε χθες αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των ηγετών των χωρών του νότου, καλώντας  την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά προς την Κύπρο, την Ελλάδα και συνολικά την περιοχή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις της ΕΕ με την Άγκυρα καταγράφονται σε όλα τα συμπεράσματα των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων «και τώρα στέλνουν και τα μεσογειακά κράτη το δικό τους μήνυμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:11 - 18 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.