ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκρέκας: Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξάρτητα από ληξιπρόθεσμες οφειλές

09:37 - 19 Σεπ 2021 | Πολιτική
Σκρέκας: Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξάρτητα από ληξιπρόθεσμες οφειλές
Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά καλύπτονται από τις δράσεις της κυβέρνησης για την ανάσχεση της αύξησης της τιμής του ρεύματος, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο κ. Σκρέκας, αναφέρθηκε στις δύο δράσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, τη μηνιαία στήριξη ύψους 9 ευρώ μέχρι τέλος του έτους για όλους τους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στην χαμηλή τάση και το αίτημα της κυβέρνησης για επιπλέον εκπτώσεις από τους παρόχους ρεύματος.

«Ζητήσαμε από τους παρόχους, και ΔΕΗ και τους υπόλοιπους, να κάνουν επιπλέουν εκπτώσεις για να αντισταθμίσουν τις αυξημένες τιμές του ρεύματος. Όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, θα δουν από τον Οκτώβριο και τους επόμενους μήνες, μια διακριτή γραμμή στο λογαριασμό τους, όπου ανάλογα με την κατανάλωση που έχουν θα βλέπουν μια έκπτωση, την επιδότηση από την κυβέρνηση.Και θα έχουν μια επιπλέον έκπτωση από τον πάροχο, είτε από την ΔΕΗ είτε από ιδιώτες παρόχους, όπου θα προσπαθούν να αντισταθμίσουν το υπόλοιπο της αύξησης» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Το 72% των νοικοκυριών καταναλώνουν κατά μέσο όρο μέχρι 300 κιλοβατόρες το μήνα. 8 στα 10 νοικοκυριά καταναλώνουν μέχρι 600 κιλοβατόρες. Με αυτό τον τρόπο αντισταθμίζουμε σχεδόν το σύνολο της εκτιμώμενης ανατίμησης για 8/10 νοικοκυριά στη χώρα μας», πρόσθεσε.

"Εκπτώσεις και για όσους έχουν οφειλές"

Ο υπουργός μίλησε και στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως "όλοι οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι με τη χαμηλή τάση θα δουν έπτωση στο λογαριασμό ρεύματος με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ανόδου των τιμών στην ενέργεια".

Διευκρίνισε ότι επιδότηση θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης και η έκπτωση δεν εξαρτάται από το αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με τον κ Σκρέκα το μέτρο ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ενεργειακή κρίση έχει παροδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί η αυξημένη τιμή στο ρεύμα θα εξεταστεί και η επέκταση του μέτρου.

Ο κ Σκρέκας - αναφερόμενος στις επαφές του με τις ιδιωτικές εταιρίες - τόνισε ότι τους ζήτησε να στηρίξουν τους καταναλωτές και όπως ανέφερε ήδη ορισμένοι παροχοι έχουν φτιάξει εκπτωτικά πακέτα.

Ζήτησε επίσης από τις εταιρίες να είναι διακριτή για τους καταναλωτές η έκπτωση που κάνει η κυβέρνηση και η επιπλέον έκπτωση που κάνει ο πάροχος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:57 - 19 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.