ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΘ: Σύγκριση Μητσοτάκη-Τσίπρα με το βλέμμα του Μαξίμου

12:12 - 20 Σεπ 2021 | Πολιτική
ΔΕΘ: Σύγκριση Μητσοτάκη-Τσίπρα με το βλέμμα του Μαξίμου
Κυβερνητικά στελέχη κάνουν μία πρώτη σύγκριση της παρουσίας του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν, λοιπόν, πως μετά και τη χθεσινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα "οι πολίτες κατάλαβαν ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σχέδια για τη χώρα και τη μεσαία τάξη:

Το πρώτο είναι το σχέδιο Μητσοτάκη, που απευθύνεται σε όλους. Παράλληλα, δρομολογεί αύξηση πλούτου που θα μοιραστεί ως μέρισμα σε όλους και κυρίως σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ενώ δεν γίνεται στο πλαίσιο εκλογών... Το σχέδιο του κ. Τσίπρα, από την άλλη, έβαλε απέναντι διχαστικα ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας. Τη  μεσαία τάξη... Μετά το 2019 και για πρώτη φορά, Τσίπρας και Τσακαλώτος, στην ίδια γραμμή στοχοποίησαν τη μεσαία τάξη. Ο Τσίπρας χαρακτήρισε την υπερφορολόγησή της εθνική ανάγκη, μετά τον κ. Τσακαλώτο που είχε πει ότι έγινε συνειδητά... Όταν πολεμάς την ιδιωτική περιουσία, πολεμάς το κάθε νοικοκυριό που προσπαθεί να φτιάξει δυο πράγματα για τους ίδιους και παιδιά του...", σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης. 

Όσον αφορά στο μετρό της γονικής παροχής και τα 800.000 ευρώ, τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "είπε συνειδητά ψέματα" γιατί η εξαγγελία του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και τις καταθέσεις που φορολογουνταν με 10% από το πρώτο ευρώ, καθώς και αγροτεμαχια, αυτοκίνητα ακόμα και μικρές επιχειρήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.