ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρίδης: Τα πράγματα με την Τουρκία είναι ένας αγώνας διαρκείας

18:51 - 20 Σεπ 2021 | Πολιτική
Καιρίδης: Τα πράγματα με την Τουρκία είναι ένας αγώνας διαρκείας
Για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο μίλησε στο MEGA ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.

«Ο Ερντογάν έκανε μια αναδίπλωση το καλοκαίρι σε σχέση με το κακό 2020, όχι μόνο προς τα εμάς αλλά και μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τους Άραβες, ακόμα και τους Αρμένιους» σημείωσε ο κ. Καιρίδης, υπογραμμίζοντας ότι «οι δύο αιχμές του δόρατος της Τουρκίας παραμένουν: το ένα είναι η γαλάζια πατρίδα, η αμφισβήτιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη θάλασσα -στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, και το άλλο που αφορά στους Άραβες και του μουσουλμανικού κόσμου που είναι η Ιερουσαλήμ και όλη αυτή η προσπάθεια δύναμη της Τουρκίας να προβληθεί ως ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου».

Για το ενδεχόμενο να επαναληφθούν περιστατικά με το στόλο των δύο χωρών να βρίσκονται στο Αιγαίο, ο κ. Καιρίδης σημείωσε πως «πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο».

«Δεν θα πρέπει ποτέ να εφησυχάζουμε. Τα πράγματα με την Τουρκία είναι δύσκολα και είναι ένας αγώνας διαρκείας που δεν λύθηκε πέρυσι και μας ακολουθεί» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία έχει πιεστεί και βρίσκεται σε μια προσπάθεια συνεννόησης με τις ΗΠΑ, ενώ ενοχλείται από όποια σταδιακή γεωστρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης, όμως επιμένει στα ζητήματα της θάλασσας».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Καιρίδης υποστήριξε πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, τονίζοντας ότι συνάντηση των δύο ηγετών δεν έχει προγραμματιστεί. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα δεχθεί να τον συναντήσει και να συζητήσουν για τις εξελίξεις μεταξύ των δύο χωρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.