ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας στους ΥΠΕΞ της ΕΕ: Η Τουρκία έχει... ξεφύγει

08:41 - 21 Σεπ 2021 | Πολιτική
Δένδιας στους ΥΠΕΞ της ΕΕ: Η Τουρκία έχει... ξεφύγει
Σκληρά λόγια για τη στάση της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο Νίκος Δένδιας στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη τη Δευτέρα (20/9) στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους ομολόγους τους για την απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος σημαίας Μάλτας που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο της λογικής και βεβαίως δεν συνάδει καθόλου με την εικόνα «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία, εικόνα η οποία, βεβαίως, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε ότι σε αυστηρό διάβημα προς την Αγκυρα για την απαράδεκτη και προκλητική στάση τουρκικών αλιευτικών στόλων σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, με τα συγκεκριμένα σκάφη να συνοδεύονται από πλοία της Ακτοφυλακής, τα οποία είναι πάντοτε εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.