ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Από τις 83 πορείες μόνο στις 16 έκλεισαν δρόμοι

14:26 - 24 Σεπ 2021 | Πολιτική
Θεοδωρικάκος: Από τις 83 πορείες μόνο στις 16 έκλεισαν δρόμοι
Έχουν πραγματοποιηθεί 83 πορείες, από τις οποίες μόνο στις 16 έκλεισε ο δρόμος, ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζοντας πως ο νόμος για τις πορείες θα τηρηθεί.

“Οι πολίτες έχουν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να στρέφεται σε βάρος της τάξης και της ασφάλειας όλων των υπολοίπων συμπολιτών, οι οποίοι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται από τέτοιες καταστάσεις”, συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο OPEN  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι θα διασφαλίσει την εφαρμογή των νόμων και για το θέμα των πορειών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Θυμάμαι ότι μου έγινε κριτική από ορισμένους συμπολίτες τις πρώτες ημέρες γιατί επέμεινα πάρα πολύ στο να εφαρμοστεί το μέτρο με το οποίο δεν μπορεί εκατό, διακόσιοι και τριακόσιοι άνθρωποι να κλείνουν τους δρόμους με πορείες και συγκεντρώσεις, είτε στην Αθήνα είτε σε οποιαδήποτε άλλη πόλη», υπενθύμισε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε και τα τελευταία στοιχεία: Μέχρι τώρα τον Σεπτέμβριο στο Λεκανοπέδιο Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί 83 πορείες, από τις οποίες μόνο στις 16 έκλεισε ο δρόμος, γιατί μόνο οι 16 είχαν την προϋπόθεση που λέει ο νόμος ότι μπορούν να κλείσουν τον δρόμο. “Ήταν χιλιάδες, ήταν πολύς κόσμος και έπρεπε να κλείσει ο δρόμος γιατί και η ασφάλεια αυτό απαιτούσε”, είπε χαρακτηριστικά.

“Όταν είναι πολύ πολύ λιγότεροι, τότε θα πρέπει να διαδηλώνουν σε μία λωρίδα του δρόμου ή επάνω στο πεζοδρόμιο και αυτό το μετρό θα τηρηθεί απαρεγκλίτως, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και αυτό λέει η δημοκρατική νομιμότητα” διεμήνυσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ψηφιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και μετακίνηση αστυνομικών στις γειτονιές

«Θα είμαι σε θέση τις επόμενες τρεις το πολύ ημέρες θα ανακοινώσω από κοινού με τον συνάδελφό μου Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Πιερρακάκη ποιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα ψηφιοποιηθούν και επομένως οι πολίτες δεν θα πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα για αυτές», ανακοίνωσε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε: «Από την 1 Ιανουαρίου του 2022 τα αστυνομικά τμήματα δεν θα δίνουν γνήσια υπογραφής και άλλες τέτοιου είδους υπηρεσίες δια ζώσης. Βάζουμε τέλος σε μία δουλειά η οποία σήμερα απασχολεί εκατοντάδες αστυνομικούς διότι, στα αστυνομικά τμήματα εδώ στο λεκανοπέδιο κάθε μέρα πηγαίνουν 30, 40, 50 άνθρωποι ακόμα για το γνήσιο της υπογραφής όπως επίσης, μια σειρά άλλες υπηρεσίες που απασχολούν χιλιάδες αστυνομικούς και μετατρέπουν τα όργανα της τάξης, που άλλη είναι η αποστολή τους, σε υπαλλήλους μιας γραφειοκρατίας». 

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου υπάρχει το 70% της εγκληματικότητας αλλά οι αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν εδώ στο λεκανοπέδιο είναι λιγότεροι από το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ, συμπλήρωσε και σημείωσε ότι «η στρατηγική που έχουμε για να βρεθούν οι αστυνομικοί κοντά στον πολίτη, κοντά στην γειτονιά, να είναι το στήριγμα του, να νιώθουν όλοι μας ότι οι αστυνομικοί είναι φιλικοί προς την κοινωνία, είναι φιλικοί προς τους νέους ανθρώπους και νοιάζεται για την ασφάλεια όλων μας χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις είναι να γίνει πράξη η εκτεταμένη ψηφιοποίηση που θα απαλλάξει τους αστυνομικούς από τέτοιου είδους πάρεργα σαν αυτά που αναφέραμε προηγουμένως και θα τους δώσει την δυνατότητα να κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 24 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.