ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Καμία περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown

13:57 - 30 Σεπ 2021 | Πολιτική
Οικονόμου: Καμία περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown
Για το ενδεχόμενο lockdown, την τρίτη δόση και την αμυντική συμφωνία Γαλλίας-Ελλάδας μίλησε μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το γνωρίσαμε την προηγούμενη περίοδο.»

Όπως είπε, η πανδημία αποτελεί μέρος της πραγματικότητάς μας και θα παραμείνει όσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει.

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς, ανέφερε πως η άρνηση του εμβολιασμού συντηρεί μια κατάσταση που είναι επιζήμια και για τους πολίτες και για την πατρίδα.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την ενισχυτική δόση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα για τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. 

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η τρίτη δόση θα γίνεται 6 μήνες μετά από την πρώτη δόση αν πρόκειται για το μονοδοσικό ή τη δεύτερη αν πρόκειται για τα υπόλοιπα εμβόλια.

Ελληνογαλλική Συμφωνία 

Η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων εξαρτάται από τις στρατιωτικές συμμαχίες μας. Η συμφωνία με τη Γαλλία αποτελεί μια τεράστια εθνική επιτυχία, αλλά και ένα ιστορικής σημασίας βήμα, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ανέφερε, επίσης, ότι η συμφωνία κατατέθηκε για κύρωση στη βουλή και η σχετική συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την ανανέωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας σε εξαιρετικό κλίμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 30 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.