ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρουλάκης: Να γίνουμε από κόμμα αναμνήσεων, κόμμα του μέλλοντος

17:15 - 03 Οκτ 2021 | Πολιτική
Ανδρουλάκης: Να γίνουμε από κόμμα αναμνήσεων, κόμμα του μέλλοντος
Την ευκαιρία το Κίνημα Αλλαγής να κάνει άλμα εκμεταλλευόμενο το σοσιαλοδημοκρατικό ρεύμα στον απόηχο των εκλογών στη Γερμανία υπογράμμισε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στα καθαρά εσωκομματικά ζητήματα ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από όλους να «μιλήσουμε πολιτικά» και να «πέσουν οι τόνοι».

«Ας αγωνιστούμε οι εκλογές μας να γίνει ένα πολιτικό γεγονός, μια συζήτηση ιδεών που θα γοητεύσει όχι μόνο τα μέλη και τους  φίλους αλλά θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αφήνοντας σαφείς αιχμές ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως το κόμμα έχει σταθεροποιηθεί αλλά δεν έχει κάνει το άλμα προς τα πάνω. 

Για τον λόγο αυτό πρότεινε: «Να αλλάξουμε οι ίδιοι. Να ανανεώσουμε τον τρόπο δράσης μας, το πρόγραμμα μας, τις παρεμβάσεις μας. Σεβόμενοι την ιστορία μας, να μην είμαστε μόνο το κόμμα των αναμνήσεων αλλά κυρίως να γίνουμε το κόμμα του μέλλοντος».

Όσον αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα υπογράμμισε πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό οι αποφάσεις επί των διαδικαστικών ζητημάτων να ληφθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» και τόνισε πως η παράταξη δεν πρέπει να πυροβολήσει τα πόδια της. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε καθαρές κουβέντες και τόνισε: «Από την διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας να βγούμε δυνατοί. Η διαδικασία πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας αναγεννητικής πορείας και όχι ενός εμφυλίου. Η παράταξη δεν πρέπει να πυροβολήσει τα πόδια της. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό οι αποφάσεις επί των διαδικαστικών ζητημάτων να ληφθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Και οι διαδικασίες του παρελθόντος να είναι οδηγός μας και ταυτόχρονα εγγυητής ότι θα προχωρήσουμε συντεταγμένα και με κλίμα συναίνεσης». 

«Και δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κερδίσει αυτά τα οποία θα μπορούσαμε. Έχουμε σταθεροποιηθεί αλλά δεν έχουμε κάνει το άλμα προς τα πάνω. Και για να το πετύχουμε πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Να αλλάξουμε οι ίδιοι. Να ανανεώσουμε τον τρόπο δράσης μας, το πρόγραμμα μας, τις παρεμβάσεις μας. Σεβόμενοι την ιστορία μας, να μην είμαστε μόνο το κόμμα των αναμνήσεων αλλά κυρίως να γίνουμε το κόμμα του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.