ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Έχουμε ενστάσεις, αλλά στηρίζουμε την ελληνογαλλική συμφωνία

14:17 - 07 Οκτ 2021 | Πολιτική
Γεννηματά: Έχουμε ενστάσεις, αλλά στηρίζουμε την ελληνογαλλική συμφωνία
Το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την ελληνογαλλική συμφωνία, ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής εξέφρασε συγκεκριμένες ενστάσεις για ορισμένα άρθρα της.

Η κα. Γεννηματά είπε πως χρειάζεται βελτίωση του άρθρο 2, το οποίο σε πρώτη φάση δεν καλύπτει την Ελλάδα σε περίπτωση παραβίασης της ΑΟΖ ή της υφαλοκρηπίδας της. Δεν προβλέπεται δηλαδή στρατιωτική υποστήριξη από τη Γαλλία σε αυτή την περίπτωση.

Επίσης, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με το ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας σε αφρικανικές χώρες.

Για το εθνικό συμφέρον, ωστόσο, η κα. Γεννηματά τόνισε πως στέκεται στα θετικά της συμφωνίας και τη στηρίζει. Όσο για το εξοπλιστικό της κομμάτι και την αγορά φρεγατών ζήτησε να γίνουν γνωστά τα κόστη με μεγάλη ακρίβεια.

Η κα. Γεννηματά κατηγόρησε επίσης ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει μία ενιαία εθνική στρατηγική: «Δεν έχουμε καταφέρει μια ενιαία εθνική στρατηγική, διότι η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο. Ερχόμαστε να συζητήσουμε ένα σοβαρό ζήτημα με προκλήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και λαϊκισμό από τον κ. Τσίπρα», τόνισε.

Η κ. Γεννηματά,  στάθηκε και σε τρία σημαντικά θέματα που, όπως υποστήριξε, απασχολούν τη χώρα. 

Πρώτα αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας, όπου κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση που έχει πάρει ξανά άσχημη τροπή, αλλά και για την καθυστέρηση των εμβολιασμών, ενώ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός απέδειξε την αποτυχία του σχετικά με το θέμα, καθώς απομάκρυνε από τη θέση του τα αρμόδια στελέχη. 

Στο δεύτερο θέμα που αναφέρθηκε η κ. Γεννηματα, είναι αυτό της ακρίβειας που, όπως είπε, πλήττει νοικοκυριά και ΜμΕ, ενώ η χώρα βρίσκεται μεταξύ ολιγοπωλιακών συμπεριφορών και αισχροκέρδειας. 

Το τρίτο ζήτημα που ανέφερε η κ. Γεννηματά, είναι η «απειλή της ακροδεξιάς», ένα χρόνο μετά την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής», η οποία, είπε, μεταφέρεται ακόμη και στα σχολεία. Όσον αφορά τη διαγραφή του βουλευτή, Κ. Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ,υπογράμμισε ότι δεν φτάνει για να λυθεί το θέμα. 

Τόνισε δε ότι κάποια στελέχη της ΝΔ αναφέρουν ότι ο κ. Μπογδάνος, θα ξαναγυρίσει σε κάποια θέση και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.