ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας: Η ελληνογαλλική συμφωνία εξυπηρετεί τους στόχος του μεγάλου κεφαλαίου

14:39 - 07 Οκτ 2021 | Πολιτική
Κουτσούμπας: Η ελληνογαλλική συμφωνία εξυπηρετεί τους στόχος του μεγάλου κεφαλαίου
Την αντίθεσή του με τα όσα περιλαμβάνει η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία εξέφρασε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη (7/10).

«Λυπούμαστε κ. Μητσοτάκη, κυρίες και κύριοι των άλλων κομμάτων, που θα σας χαλάσουμε το κλίμα δήθεν “εθνικών” πανηγυρισμών που προσπαθείτε να στήσετε», είπε αρχικά και συνέχισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση:

«Μπορείτε να μας πείτε ποιες και που θα είναι αυτές οι πολυεθνικές αποστολές. Τι σχέσει έχουν οι ελληνικές δυνάμεις σε αυτές τις περιοχέςΤι σχέση έχουν αυτές οι περιοχές με την προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων; Τι είδους συμφέροντα έχει ο ελληνικός λαός σε αυτές τις περιοχές;».

Ο κ. Κουτσούμπας θεωρεί πως η συμφωνία με τη Γαλλίαδεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού «αλλά τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά: - στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, στους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και που συνοδεύονται πάντα και παντού και με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί».

Επίσης τόνισε ότι «η συμφωνία, όπως και  παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν, όπως η συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ-αμυντική λεγόταν και αυτή, που την εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η ΝΔ- αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιθετικά, επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.