ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Πρώτο μου μέλημα να θωρακίσω τη χώρα

15:59 - 07 Οκτ 2021 | Πολιτική
Δευτερολογία Μητσοτάκη: Πρώτο μου μέλημα να θωρακίσω τη χώρα
Σε υψηλούς τόνους κατά των όσων ανέφεραν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης και ειδικότερα για τα όσα σημείωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κινήθηκε η δευτερολογία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την επικύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας.

«Πρέπει να πω κ. Βαρουφάκη ότι το 2021 δεν είναι 2015 ευτυχώς. Η Ελλάδα που περιγράφεται είναι του 2015, απόκοτο της τότε κυβέρνησης. Η Ελλάδα του 2021 είναι μια Ελλάδα της οποίας η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτατα, μειώνεται η ανεργία, προσελκύει επενδύσεις, όλοι οι φόροι για όλους τους Έλληνες μειώνοντας όπως είχαμε δεσμευτεί, Ελλάδα περήφανη, ανταγωνιστική» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Και μια Ελλάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες για πάνω από μια δεκαετία δεν μπορούσε να κάνει» συμπλήρωσε.

«Κύριε Τσίπρα δεν είπατε ότι είναι συμφωνία που έχει ορισμένα προβλήματα. Είπατε ότι είναι κακή. Με βάση τη συμφωνία, στο άρθρο 31 παράγραφος 4, μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέρη της. Θα την καταγγείλετε; Ναι ή όχι; Να γνωρίζουν οι Έλληνες, να γνωρίζουν οι Γάλλοι, να γνωρίζουν και οι Τούρκοι οι οποίοι εμφανώς δεν χαίρονται. Να ξέρουν αν θα την καταγγείλετε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τι ακριβώς θα κάνετε; Οφείλετε τουλάχιστον στη φίλη Γαλλία μία ειλικρινή απάντηση» τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Εάν το δόγμα της χώρας ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ο καθένας μπορεί να μπαίνει όποτε και όπως θέλει, αυτό το δόγμα το αλλάζουμε. Γιατί το Μάρτη του 2020 στον Έβρο δεν επιτρέψαμε μια εισβολή οργανωμένη από την Τουρκία. Ναι λοιπόν, το αλλάζουμε το δόγμα. Εάν κ. Τσίπρα το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής επί δικών σας ημερών ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing – αυτά έλεγε ο κ. Καμμένος – ναι το αλλάζουμε», τόνισε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται μακροπρόθεσμο σχεδιασμό», τόνισε. «Αν το δόγμα μας ήταν να αφήνουμε τα υποβρύχια μας χωρίς τορπίλες, τα πλοία επιφανείας σε κατάσταση που δυσχεραίνει τη δυνατότητα του Πολεμικού Ναυτικού, και αυτό το αλλάζουμε. Και αν ήταν να έχουμε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο όπου, η γελοιότητα συναντούσε το κιτς και τη μεγαλομανία, ναι και αυτό το αλλάζουμε», συνέχισε

Μετά συνέχισε τις βολές του προς τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «έχω αγωνία έχοντας απέναντι την Τουρκία που είναι μόνο τύποις σύμμαχος στο ΝΑΤΟ» και διερωτήθη: «Εσείς είχατε αγωνία;». Και πρόσθεσε: «Είναι πρώτο μου μέλημα να θωρακίσω την χώρα».

Επισήμανε δε ότι η αμυντική συμφωνία, ειδικά η ρήτρα της αμοιβαίας συνδρομής, «είναι χρήσιμο εργαλείο, διότι δρα αποτρεπτικά».

«Αντέχουμε να αγοράσουμε και τα Ραφάλ και τις φρεγάτες Μπελαρά», είπε, εξηγώντας πώς θα γίνει η πληρωμή.

Κλείνοντας την δευτερολογία του, είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Καταλαβαίνετε την ειρωνεία όταν εσείς μιλάτε για αλήθεια. Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν. Με ενόχλησε μία αποστροφή την οποία κάνατε για τη μικρή Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μικρή μόνο αν την βλέπετε εσείς έτσι. Εμείς βλέπουμε μια χώρα με αυτοπεποίθηση, με ρόλο στην Ευρώπη. Δεν είμαστε μικρή χώρα. Δεν πάσχουμε από μεγαλοϊδεατισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φέρουμε την Ελλάδα στο μικρό δικό σας μέγεθος».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 07 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.