ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για την Ελλάδα

17:00 - 09 Οκτ 2021 | Πολιτική
Τσαβούσογλου: Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για την Ελλάδα
Για ετοιμότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμα ότι «ενώ η κήρυξη υφαλοκρηπίδας είναι αρκετή για όλα τα πλούτη κάτω από τη θάλασσα, ιδιαίτερα για τους υδρογονάνθρακες, η κήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι σημαντική για την αλιεία».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα, ανέφερε: «Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί.Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική».

Παράλληλα ο Τσαβούσογλού εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου, με αφορμή την επιστολή του Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, που κατηγόρησε την Τουρκία για την στρατιωτική της δράση στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι ΗΠΑ λένε ψέματα στο Κογκρέσο , στηρίζουν την τρομοκρατία και αυτή η ενέργεια αποτελεί αδίκημα για την Ουάσινγκτον», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ως απάντηση στον Μπάιντεν 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 09 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.