ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Τα ελληνοτουρκικά σύνορα ενισχύονται με άλλους 250 συνοριοφύλακες

12:42 - 10 Οκτ 2021 | Πολιτική
Στο φυλάκιο της Καστανιάς, εκεί όπου απετράπη τον περασμένο Μάρτιο του 2020 η απόπειρα μαζικής εισροής μεταναστών από την Τουρκία, μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Τα σύνορα της Ελλάδας με την  Τουρκία είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο κ. θεοδωρικάκος, αναφερόμενος και στην ολοκλήρωση του φράχτη μήκους 37χιλιομέτρων που «ενδυναμώνει την ασφάλεια των συνόρων, προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη την Ελλάδα».

Η Ελλάδα τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές του ευρωπαϊκού δικαίου και ταυτόχρονα είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε νέα απειλή ή επιβουλή στα σύνορα της πατρίδας, πρόσθεσε.

Μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι, όπως ανέφερε για να συμπληρώσει ότι η πλήρης ετοιμότητα ενισχύεται με την πρόσληψη 250 επιπλέον συνοριοφυλάκων.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ένα με τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε σε απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί η ασφάλεια στα σύνορα είναι ασφάλεια σε όλη τη χώρα», κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.