ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξεταστική για γκάλοπ-ΜΜΕ: Με... επιστροφή στο 2015 απαντά η ΝΔ

09:28 - 12 Οκτ 2021 | Πολιτική
Εξεταστική για γκάλοπ-ΜΜΕ: Με... επιστροφή στο 2015 απαντά η ΝΔ
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό, μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τις χρηματοδοτήσεις των μέσων ενημέρωσης, αλλά και των εταιρειών δημοσκοπήσεων την τελευταία διετία εν μέσω πανδημίας.

Η πρόταση, που ήρθε με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον Σεμπάστιαν Κουρτς στην Αυστρία, φαίνεται πως βρίσκει και συμμάχους από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 αποφάσισαν να τη στηρίξουν.

Η κυβέρνηση, μπροστά σε αυτή την άτυπη συμμαχία αποφάσισε να κάνει ρελάνς. Ασφαλώς δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και παράλληλα... σηκώνει το γάντι.

Το Μαξίμου απαντά στην πρόταση αυτή με διεύρυνση της έρευνας από το 2015. Θέλει δηλαδή να συμπεριλάβει την υπόθεση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και να ελέγξει τα κονδύλια που δόθηκαν επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης.

Με τη ρελάνς της κυβέρνησης, η εξεταστική πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις. Ανοίγει το φάσμα και ασφαλώς αναμένεται να προκαλέσει έντονο πολιτικό διάλογο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:31 - 12 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.