ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ: Ερωτηματικά για τις εκλογές, μετά το «σοκ» με Γεννηματά

12:22 - 13 Οκτ 2021 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ: Ερωτηματικά για τις εκλογές, μετά το «σοκ» με Γεννηματά
Η λέξη "σοκ" περιγράφει καλύτερα από κάθε άλλη την κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ, μετά την αιφνιδιαστική εξέλιξη με την υγεία της Φώφης Γεννηματά.

Η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε πως δίνει νέα μάχη με τον καρκίνο, καθώς υπήρξε υποτροπή και παράλληλα σε μία κίνηση πολιτικού ήθους απέσυρε την υποψηφιότητά της για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί.

Όπως είναι φυσικό, όμως, όλοι στο κόμμα, αλλά και οι συνυποψήφιοί της δεν έχουν αυτή την ώρα "μυαλό" για προεκλογική εκστρατεία.

Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης "πάγωσαν" όλες τις προεκλογικές τους δραστηριότητες άμεσα και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε πως οι διαδικασίες πρέπει «εκ των πραγμάτων» να παγώσουν και αυτό πρακτικά συμβαίνει σε πρώτη φάση. Ωστόσο, τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν ασφαλώς τα αρμόδια όργανα του κόμματος, σε συνεννόηση και με τους υποψηφίους.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος γύρος των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είναι προγραμματισμένος για τις 5 Δεκεμβρίου.

Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε μεν να αποσυρθεί, ωστόσο, το σοκ είναι μεγάλο και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους ή αν θα υπάρξει κάποια αναβολή. Επίσης, παραμένει άγνωστο αν θα προκύψει κάποια νέα υποψηφιότητα.

Είναι φυσικό πως στην τελική απόφαση, για όλα τα παραπάνω η κα. Γεννηματά θα έχει τον πρώτο λόγο. Οφειλούμε, πάντως, να σημειώσουμε πως -προς τιμήν της- σε πρώτη φάση δεν έχει θέσει κανένα ζήτημα αλλαγής πλάνων. Με αξιοπρέπεια ανακοίνωσε πως έχει άλλες προτεραιότητες και αποσύρεται από την εκλογική διαδικασία.

Γι' αυτό και αν πρέπει να ρισκάρουμε μία πρόβλεψη, το πιθανότερο είναι πως η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 13 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.