ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση ανασύνταξης στο ΚΙΝΑΛ-Κανονικά οι εκλογές-Τρεις ή τέσσερις οι υποψήφιοι

11:32 - 14 Οκτ 2021 | Πολιτική
Επιχείρηση ανασύνταξης στο ΚΙΝΑΛ-Κανονικά οι εκλογές-Τρεις ή τέσσερις οι υποψήφιοι
Μετά το δικαιολογημένο αρχικό σοκ που προκλήθηκε εξαιτίας της νέας περιπέτειας υγείας της Φώφης Γεννηματά, στο ΚΙΝΑΛ γίνεται προσπάθεια ανασύνταξης ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις της επόμενης μέρας.

Άλλωστε, υπάρχουν οι εσωκομματικές διαδικασίες που καθώς φαίνεται θα προχωρήσουν βάσει του ήδη υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος. Οι κάλπες δηλαδή θα στηθούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου και σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει στις 12 του μήνα.

Μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά οι υποψήφιοι είναι πλέον τρεις. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι βέβαια έχουν βάλει σε παύση τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, σε ένδειξη συμπαράστασης στη Φώφη Γεννηματά.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν όταν επανεκκινήσουν οι διαδικασίες (κάτι που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες), οι υποψήφιοι θα είναι ακόμα τρεις ή αν θα προκύψει κάποια άλλη υποψηφιότητα.

Υπάρχουν διαρροές για υποψήφιο που θα προέρχεται από την πτέρυγα Γεννηματά, ενώ "ακούγεται" και η πρόθεση του Βασίλη Κεγκέρογλου να ριχτεί στη μάχη.

Έχουν ακουστεί επίσης τα ονόματα του Παύλου Χρηστίδη και του Παύλου Γερουλάνου, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις και στην οικογένεια Παπανδρέου, μήπως είναι ευκαιρία για κάποια κίνηση.

Υπενθυμίζεται, όμως, πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν από 5.000 υπογραφές για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Όπως γράψαμε και χθες, πάντως, οι διαδικασίες φαίνεται πως με τρεις ή περισσότερους υποψήφιους θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς και η ίδια η Φώφη Γεννηματά -προς τιμήν της- θέλει να δει το κόμμα να προχωρά.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.