ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεντάδα υποψηφίων στο ΚΙΝΑΛ με... new entries Κεγκέρογλου, Γερουλάνο

08:06 - 15 Οκτ 2021 | Πολιτική
Πεντάδα υποψηφίων στο ΚΙΝΑΛ με... new entries Κεγκέρογλου, Γερουλάνο
Με πέντε υποψηφίους θα διεξαχθούν -εκτός απροόπτου- οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, καθώς στην... παρέα των Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Καστανίδη, προστέθηκαν και οι Κεγκέρογλου, Γερουλάνος.

Η περιπέτεια της υγείας της Φώφης Γεννηματά και αναγκαστική απόσυρσή της από την κούρσα των διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, δημιούργησε κενό που έφερε τις δύο νέες υποψηφιότητες.

Βέβαια, για να είναι και επίσημα υποψήφιοι ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Παύλος Γερουλάνος, θα πρέπει να μαζέψουν πρώτα τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται, βάσει της σχετικής απόφασης των οργάνων του κόμματος.

Για το θέμα αυτό θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΚΙΝΑΛ, που αναμένεται βέβαια να λάβει απόφαση για παράταση έως και μίας εβδομάδας για τη συλλογή και κατάθεση υπογραφών.

Στο διάστημα αυτό, λοιπόν, ο κ. Κεγκέρογλου και ο κ. Γερουλάνος, θα πρέπει να μαζέψουν τις υπογραφές και να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Μία εκστρατεία που έχει "παγώσει" για όλους τους υποψηφίους μετά το σοκ με την επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά. Τις επόμενες ημέρες, όμως, όλοι οι υποψήφιοι αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τις περιοδείες τους σε όλη την Ελλάδα, για να μαζέψουν ψήφους.

Ασφαλώς, οι νέες υποψηφιότητες δημιουργούν και νέες ισορροπίες. Θα ήταν σίγουρα μία διαφορετική διαδικασία, αν υπήρχαν τρεις μόνο υποψήφιοι και μάλιστα χωρίς τη Φώφη Γεννηματά ανάμεσά τους.

Η είσοδος, όμως, του κ. Κεγκέρογλου, αλλά κυρίως του Παύλου Γερουλάνου, που θεωρείται πως έχει μία ιδιαίτερη δυναμική μετά την επιτυχημένη του πορεία στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δίνουν νέα διάσταση στην εσωκομματική μάχη στο ΚΙΝΑΛ.

Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης παρακολουθούν τις εξελίξεις και μοιάζουν πρόθυμοι να δώσουν χρόνο στα νέα πρόσωπα να "κλειδώσουν" τις υποψηφιότητές τους. Δεν μοιάζουν, όμως, πρόθυμοι να συναινέσουν σε αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής των εκλογών. Ο πρώτος γύρος είναι θυμίζουμε προγραμματισμένος για τις 5 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος για τις 12 του ίδιου μήνα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.