ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Επίθεση στην κυβέρνηση για την πανδημία, με...βλέμμα στην εξεταστική

10:55 - 18 Οκτ 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Επίθεση στην κυβέρνηση για την πανδημία, με...βλέμμα στην εξεταστική
Για αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα μίλησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης στην «Ωρα του Πρωθυπουργού». «Η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία στην εμβολιαστική κάλυψη και η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι η χώρα μας θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς από κορονοϊό κάθε εβδομάδα.

"Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να έχει τελειώσει η πανδημία. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε συνολικά καταγράψει 400 απώλειες. Συνεχώς ενημερώνατε τη Βουλή για την εξέλιξη. Σήμερα έχουμε χάσει πάνω από 15.000 πολίτες και ξεπερνάμε σε ημερήσια κρούσματα και θανάτους χώρες που στην αρχή της πανδημίας ήταν τα χειρότερα παραδείγματα.

Η κυβέρνηση κρύβεται για να κρύψει την παταγώδη αποτυχία της. Κρύβετε όμως την αλήθεια και τον κίνδυνο από τους πολίτες και δημιουργείται κλίμα χαλαρότητας στους πολίτες", σημείωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η σημερινή συζήτηση να αποτελέσει ένα ξυπνητήρι. Αυτός ήταν ο λόγος που, όπως είπε, αποφάσισε να καταθέσει την επίκαιρη ερώτηση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει και στον εμβολιαστικό στόχο: "Η Ελλάδα είναι τελευταία μεταξύ των χωρών του Νότου σε εμβολιαστική κάλυψη, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού".

Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: "Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση. Συμπυκνώνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας". 

Επίσης, σημείωσε πως ομολογία αποτυχίας αποτελεί το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε όλη την ομάδα που διαχειρίστηκε την πανδημία. Τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, καθώς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ.  Χαρακτηριστικά σημείωσε πως κανονικά "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά η dream team της συμφοράς άλλαξε με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού".

"Δεν σας κάνω αντιπολίτευση, αλλά έκκληση να σοβαρευτείτε και να ασχοληθείτε με την πανδημία", σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας άφησε επίσης και αιχμές για την επικοινωνιολογική τακτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως "αφού μπουκώσατε τα ΜΜΕ με κρατικό χρήμα, κανείς δεν θα μιλά για την αποτυχία μας. Θα την βιώνουν οι πολίτες αλλά δεν θα την βλέπουν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες". Η αναφορά αυτή ασφαλώς και συνδέεται με την πρόταση εξεταστικής που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κονδύλια της κυβέρνησης σε ΜΜΕ και εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.