ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παρουσιάζετε λάθος δεδομένα- Υπονομεύετε την προσπάθεια εμβολιασμών

11:21 - 18 Οκτ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παρουσιάζετε λάθος δεδομένα- Υπονομεύετε την προσπάθεια εμβολιασμών
"Η αντιπολίτευση δεν έχει προτάσεις. Λέει κάντε περισσότερους εμβολιασμούς και ενισχύστε το σύστημα υγείας. Σοβαρά; Αυτή είναι η πρότασή σας;" αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως συνολικά είναι επιτυχημένη. Παραδέχθηκε βέβαια ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα μπορούσε να πάει καλύτερα, αλλά εκτίμησε πως γι' αυτό δεν βοήθησε καθόλου η αντιπολίτευση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει πετύχει την απαραίτηση εμβολιαστική κάλυψη και πλέον ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά και μάλιστα με μεγάλους αριθμούς. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως τα στοιχεία αυτά είναι επιλεκτικά και αφορούν  μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ συνολικά η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Απαντώντας στην κατηγορία πως «η κυβέρνηση έχει σφυρίξει την λήξη της πανδημίας» λέγοντας «πού το είδατε αυτό;». Εξακολουθούμε να δίνουμε καθημερινά την μάχη να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. «Κάνω τρεις συσκέψεις την εβδομάδα μελετώντας τα στοιχεία της πανδημίας», είπε, λέγοντας πως το φαινόμενο δεν έχει ξεπεραστεί όπως και σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα ο πρωθυπουργός είπε πως θα παραθέσει «τα πραγματικά δεδομένα και όχι την παραπληροφόρηση που διατρέχει τον λόγο σας».

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια μίλησε για τον εμβολιασμό λέγοντας πως παρά τα όσα λέγονται, όντως στην Βόρεια Ελλάδα ο ρυθμός δεν είναι ικανοποιητικός αλλά σε άλλες περιοχές έχει γίνει σημαντική δουλειά και κάλυψαν το χαμένο έδαφος, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη. Στην συνέχεια μίλησε για τις επιλογές σχετικά με το lockdown λέγοντας πως η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να κλείσει, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τους 6,6 εκατομμύρια πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε επίσης ευθύνες στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως από την αρχή της πανδημίας, ουσιαστικά υπονόμευε την εθνική στρατηγική, τόσο τις περιόδους lockdown, όσο και στους εμβολιασμούς. Μάλιστα, απέδωσε στη στάση της αντιπολίτευσης την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και έτσι δικαιολόγησε τη μεγάλη διαφορά με την Πορτογαλία.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει προτάσεις. Να πει τι έγινε λάθος και τι αυτός θα έκανε καλύτερα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Πρωθυπουργός έστειλε ξανά το μηνυμα πως «κοινωνία και οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 18 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.