ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Αλαζόνας Μητσοτάκης, λέει πως «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»

10:48 - 18 Οκτ 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Αλαζόνας Μητσοτάκης, λέει πως «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»
Δεν αποδέχεστε καμία κριτική και κάνετε μόνο αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, είπε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρωτολογία του, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν προστάτευσε τους πολίτες όπως έπρεπε. Δεν στήριξαν το σύστημα υγείας και δεν έτρεξαν με επιτυχία το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Παρέθεσε δε και στοιχεία που δείχνουν πως το ποσοστό εμβολιασμών στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε στα παραπάνω πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε και πως από την αρχή της πανδημίας ο απολογισμός είναι θετικός. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως παραθέτει λάθος στοιχεία, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του ύψωσε τους τόνους, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και θεωρεί πως για όλα φταίει η αντιπολίτευση. Χαρακτήρισε δε τον Πρωθυπουργό αλαζόνα.

«Είναι θράσος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως το μόνο που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ήταν να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή στήριξε τον εμβολιασμό και τα lockdown. Στήριξε ακόμα και την προσωρινή στέρηση των προσωπικών ελευθεριών», είπε ο κ. Τσίπρας. «Έρχεστε τώρα εμάς εδώ να μας κατηγορήσετε ότι δεν βάλαμε πλάτη. Σε ποια χώρα ζείτε, είστε πρωθυπουργός 20 μήνες τώρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για την καμπάνια απάντησε πως η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να έχει τον έλεγχο των Media και να στήσει το δικό της καθεστώς στην Ελλάδα. "Θα τα πούμε αυτά στην Εξεταστική Επιτροπή", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας αυτή τη σημαντική πολιτική εξέλιξη.

"Δώσατε 40 εκατ. ευρώ για την καμπάνια της πανδημίας και βλέπουμε το αποτέλεσμα. Είμαστε από τους τελευταίους στους εμβολιασμούς", είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ κατήγγειλλε πως στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτήθηκαν και αντιεμβολιαστές.

Κλείνοντας έθεσε μία σειρά από ερωτήσεις ως... τρέιλερ για την εξεταστική:

«Πείτε μας γιατί δώσατε 20.000 στο Βεργίνα TV που έχει αντιεμβολιαστικές εκπομπές. Με ποια κριτήρια χρηματοδοτήσατε κανάλια στην περιφέρεια με προτροπές κατά της χρήσης μάσκας και κατά του εμβολιασμού. Γιατί δώσατε 16.000 ευρώ για να προπαγανδίζει ότι στόχος της πανδημίας είναι να σκοτώσει παιδιά. Με ποια λογική χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους και τώρα έρχεστε να κατηγορήσετε εμάς. Τι απέδωσε η τελευταία καμπάνια του υπουργείου Υγείας;»

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 18 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.