ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Όχι διόδια στο κέντρο της Αθήνας

14:11 - 20 Οκτ 2021 | Πολιτική
Οικονόμου: Όχι διόδια στο κέντρο της Αθήνας
«Όχι» στην καθιέρωση διοδίων για την είσοδο των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, λέει η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Σε συνέχεια των δηλώσεων από το υπουργείο Μεταφορών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διοδίων.

Ο Δακτύλιος θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021. Όλα τα αυτοκίνητα θα μπορούν να εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας με βάση το καθεστώς μονά-ζυγά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας του οχήματος, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Καθημερινά θα μπορούν να εισέρχονται στον Δακτύλιο ανεξάρτητα από τον αριθμό τους δύο βασικές κατηγορίες:

Α. Οι τύποι των «καθαρών» οχημάτων, δηλαδή, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα από κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.

Β. Όσοι έχουν άδεια δακτυλίου. Οι προσπάθειες των αρμοδίων στρέφονται στη μείωση και στην εκλογίκευση των πάρα πολλών εξαιρέσεων που έκριναν ότι υπήρχαν.

Το νέο πλαίσιο έχει στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη, με λιγότερη ταλαιπωρία και καθαρότερη ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, για να υπάρξει ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας: Ένα Παρατηρητήριο που θα «ομογενοποιήσει» δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και Δήμων, Περιφέρειας και επιστημόνων, αλλά και μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.

Σχετικά με την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για την εξεταστική επιτροπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε:

«Τα βασικά ζητήματα που ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει να διερευνηθούν μας βρίσκουν σύμφωνους, ωστόσο θέλουμε να διερευνηθεί η υπόθεση σε όλο το χρονικό βάθος. Ο πιο λογικός τρόπος είναι να συμφωνήσουμε σε μια κοινή πρόταση, που να κατατεθεί και να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή. Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από τη διερεύνηση της δικής του περιόδου διακυβέρνησης. Η επιλογή μας είναι, με ένα θεσμικά σοβαρό τρόπο, αν η αξιωματική αντιπολίτευση επιμείνει σε αυτή τη θέση της, η Κ.Ο. ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρόταση και σύμφωνα με το σύνταγμα, θα πάμε σε δύο εξεταστικές».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:12 - 20 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.