ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης- Η ατζέντα

08:11 - 21 Οκτ 2021 | Πολιτική
Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης- Η ατζέντα
Ξεκινά σήμερα (21/10) η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες.

Η ενεργειακή κρίση αποτελεί ασφαλώς κορυφαίο θέμα της Συνόδου, στην οποία, πάντως, θα συζητηθούν επίσης το μεταναστευτικό και οι σχέσεις με την Τουρκία.

Η κρίση στις σχέσεις ΕΕ-Πολωνίας δεν είναι επίσημα στην ατζέντα, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει συζήτηση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για την ενεργειακή κρίση ο πρωθυπουργός θα θέσει στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής την ιδέα της κοινής αγοράς φυσικού αερίου και την ανάγκη υιοθέτησης μακροπρόθεσμων μέτρων.

Πυρήνας της ελληνικής πρότασης με την οποία συμφωνεί και η Ιταλία είναι να εξεταστεί το ενδεχόμενο αγοράς φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο να αποκτήσει αυξημένη αγοραστική δύναμη έναντι των μεγάλων προμηθευτών και τελικά θα εξασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές.

Οι ηγέτες, πάντως, με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα από προσχέδια που έχουν δει το δως της δημοσιότητας θα... ευλογήσουν την «εργαλειοθήκη» της Κομισιόν και θα ανάψουν το πράσινο φως για την εφαρμογή της.

Για το ζήτημα της Τουρκίας και το μεταναστευτικό, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράσει τις πάγιες ελληνικες θέσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.