ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάγκα: Οι εισαγωγές είναι πολλές στη βόρεια Ελλάδα

18:48 - 21 Οκτ 2021 | Πολιτική
Γκάγκα: Οι εισαγωγές είναι πολλές στη βόρεια Ελλάδα
Οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Όπως ανέφερε σήμερα τα κρούσματα στην χώρα ήταν πάλι αρκετά, 3.407 συγκεκριμένα, με 703 κρούσματα στην Αττική και 496 στην Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά ΕΔΩ

Εκφράζοντας την ανησυχία της για αυτά τα νούμερα έδειξε σε γραφημα πως είναι η κατάσταση συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της 3ης- 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης. Όπως εξήγησε για την πρώτη κάρτα που παρουσίασε οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ στην 3η ΥΠΕ (Δυτική Μακεδονία και μισά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης) είναι 73 και απο αυτούς οι περισσότεροι, 70 στον αριθμό είναι ανεμβολίαστοι και μόνο οι 3 εμβολιασμένοι. Στην 2η κάρτα που αφορά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τους 50 σε ΜΕΘ οι 47 είναι ανεμβολίαστοι.

Στην 3η κάρτα που αφορά την 3η ΥΠΕ από τους 22 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 18 (81,8%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 4 (18,2%) εμβολιασμένοι. Αντίστοιχα στην 4ΥΠΕ από τους 35 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 27 (77,1%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 8 είναι εμβολιασμένοι.

Για την πίεση στο ΕΣΥ, η κ. Γκάγκα είπε: «Ο καρκινοπαθής που πρέπει να κάνει χειρουργείο, δεν θα το κάνει λόγω Covid; Το κάναμε πέρσι αυτό, αλλά φέτος υπάρχει φροντίδα για όλους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως πέρα από τις μονάδες και τα όριά τους, είναι οι κοινές κλίνες νοσηλείας. Δεν πρέπει να υπάρχει πόλωση μεταξύ εμβολιαστών ή αντιεμβολιαστών. Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι». 

Για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, η κ. Γκάγκα είπε: «Θα είναι ήπια και πιο ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς μέσα σε αυτά υπάρχουν και εμβολιασμένοι. Δεν υπάρχει ίδιος αριθμός νοσηλειών όπως πέρσι, ωστόσο οι εισαγωγές είναι πολλές, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.