ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ: Επιτέλους... τέλος τα διαδικαστικά- Στην αφετηρία οι έξι «μονομάχοι»

19:21 - 21 Οκτ 2021 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ: Επιτέλους... τέλος τα διαδικαστικά- Στην αφετηρία οι έξι «μονομάχοι»
Με έξι υποψήφιους ξεκινά και επίσημα πια η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Την Πέμπτη (21/10) ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κατάθεσης των υπογραφών από τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ οι οποίοι κατά αλφαβητική σειρά είναι οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης και Χάρης Καστανίδης. Από την κούρσα βγήκε εκτός ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι έπρεπε να καταθέσουν 5000 υπογραφές ή εναλλακτικά να έχουν τη στήριξη από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι έξι υποψήφιοι τα κατάφεραν και η προεκλογική εκστατεία στο ΚΙΝΑΛ, που ανατράπηκε από την περιπέτεια της υγείας της Φώφης Γεννηματά και στη συνέχεια καθυστέρησε λόγω της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου να μπει στην κούρσα, επιτέλους ξεκινά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε 82 υπογραφές μελών από την Κεντρική Επιτροπή, ενώ προχώρησε και σε συλλογή υπογραφών που σύμφωνα με όσα αναφέρουν  συνεργάτες του έχουν ήδη φτάσει τις 20.000.

Τόσες υπογραφές κατέθεσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ κοντά στις 10.000 υπογραφές συγκέντρωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Λίγο λιγότερες από 9.000 υπογραφές εξασφάλισε ο Χάρης Καστανίδης, ενώ σχεδόν 7.000 υπογραφές συγκέντρωσαν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης.

Οι υπογραφές, πάντως, δεν έχουν κάποια σημασία και δεν προσμετρώνται στο αποτέλεσμα των εκλογών, που θυμίζουμε θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου. Αν δεν υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο (με ποσοστό δηλαδή 50%), τότε θα υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 12 Δεκεμβρίου.

Σε αυτό το διάστημα οι υποψήφιοι καλούνται να ξεδιπλώσουν την ατζέντα τους, τις θέσεις και το πρόγραμμά τους. Ήδη πάντως με τις αναφορές Παπανδρέου για προοδευτική διακυβέρνηση άρχισαν οι πρώτες αντεγκλήσεις, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να "βλέπει" διάθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ο ίδιος διαφωνεί κάθετα. Ο Χάρης Καστανίδης σχολίασε πως δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι, ενώ οι Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος επέλεξαν να ξεκινήσουν με ένα θετικό μήνυμα αναγέννησης και να μην μπουν με το "καλημέρα" σε διαμάχες. Θα γίνει, όμως και αυτό, όπως είναι λογικό.

Ο προσανατολισμός του κόμματος, προφανώς και θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης στην προεκλογική εκστρατεία, όπως επίσης και οι ιδέες για την επόμενη μέρα του κόμματος. Άλλοι υποστηρίζουν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, άλλοι επιμένουν στο ΚΙΝΑΛ, ενώ άλλοι ενδεχομένως να προτείνουν κάτι διαφορετικό.

Υπάρχουν περίπου 45 ημέρες για να ακουστούν οι ιδέες των έξι υποψηφίων, που πάντως έχουν ως κοινό στόχο τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές, που θα σηματοδοτήσουν και τη δυναμική της νέας προσπάθειας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:29 - 21 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.