ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Ιστορική συμφωνία για τα ναυπηγεία Ελευσίνας- Τα επόμενα βήματα

11:09 - 22 Οκτ 2021 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Ιστορική συμφωνία για τα ναυπηγεία Ελευσίνας- Τα επόμενα βήματα
Στο πλαίσιο απάντησής του σε κοινοβουλευτική ερώτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα ναυπηγεία Ελευσίνας και έδωσε πληροφορίες για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ με θέμα: «Αδιέξοδο υλοποίησης εγκεκριμένων επενδύσεων αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αγρότες από την άρνηση δανειοδότησης των τραπεζών και την σημαντική αύξηση του κόστους των επενδύσεων από τις σοβαρές ανατιμήσεις του εξοπλισμού και των πρώτων υλών», ο κ. Γεωργιάδης βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα των ναυπηγείων:

«Χθες, πετύχαμε μία ιστορική συμφωνία, καθόσον ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος στην Ευρώπη, η εταιρεία «FINCANTIERI», ο 4ος μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος στο κόσμο, με δεκάδες χιλιάδων υπαλλήλων και πάνω από 6 δις ευρώ ετήσιο τζίρο, αποφάσισε να συμπράξει συνεταιρισμό με την εταιρεία «ONEX» και μαζί από κοινού να καταθέσουν πρόταση εξυγίανσης στο δικαστήριο για τα ναυπηγεία Ελευσίνος, σύμφωνα με το πτωχευτικό μας δίκαιο και το άρθρο 106.

Στόχος είναι, μέχρι τέλος του Δεκεμβρίου, να έχει κατατεθεί αίτηση στο δικαστήριο, ώστε την άνοιξη του 2022 και μετά την έγκριση του σχεδίου από την ελληνική δικαιοσύνη, να προχωρήσει η εφαρμογή του με καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και με σοβαρές επενδύσεις στα ναυπηγεία, ώστε γρήγορα να γίνουν λειτουργικά και παραγωγικά.

Η χθεσινή αυτή είδηση, που έχει προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλη χαρά στους εργαζόμενους, αλλά και σε όλους τους εμπλεκομένους με την ναυτιλία στην Ελλάδα, αποτελεί την ολοκλήρωση μιας ευθύνης που αναλάβαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά την έναρξη της θητείας μας, όταν φτάσαμε με το Νίκο Παπαθανάση στο γραφείο μας και είχαμε τρία ναυπηγεία κλειστά εδώ και δεκαετίες: της Σύρου, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνος. Με τη φετινή συμφωνία ολοκληρώνεται μια μεγάλη προσπάθεια και όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσουμε και όλα θα έχουν πάει καλά, θα έχουμε τρία ναυπηγεία που θα λειτουργούν.

Και αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Η Ελλάδα των θέσεων εργασίας, η Ελλάδα των επενδύσεων, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα που κατορθώνει να έχει επιτυχίες.

Από μόνη της η είδηση ότι η «FINCANTIERI» αποφασίζει να επενδύσει στην Ελλάδα, είναι μια πολύ μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στη ελληνική οικονομία, στους Έλληνες εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.