ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 3/11 θα συζητηθεί η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ περί εξεταστικής επιτροπής

16:37 - 22 Οκτ 2021 | Πολιτική
Στις 3/11 θα συζητηθεί η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ περί εξεταστικής επιτροπής
Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων αν υπάρξει δεύτερη εξεταστική, θα έχει διαφορετικό περιεχόμενο ως προς το χρόνο. Μπορεί δε, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, να συγκροτηθούν και δύο και τρεις εξεταστικές επιτροπές.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η Βουλή θα θέσει επί τάπητος την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία εφόσον- όπως και αναμένεται με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων- λάβει 120 ψήφους θα γίνει και πραγματικότητα.

Από τη ΝΔ δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση, ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, αν η πλειοψηφία καταθέσει τη δική της πρόταση μέχρι τη συζήτηση στις 3 Νοεμβρίου.

Το σενάριο της κατάθεσης νέας πρότασης, με την οποία πιθανότατα θα συμφωνήσουν και αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι πάντα στο τραπέζι, παρότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στο κοινοβουλευτικό παράδοξο της παράλληλης λειτουργίας δύο όμορων επιτροπών.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να ελεγχθούν «οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων», τόσο μέσω της χρηματοδότησης των ΜΜΕ ύψους 42 εκατ. ευρώ όσο και με «κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις».

Στην πρόταση, την οποία υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα περιλαμβάνονται ως ζητήματα οι «λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, τον έλεγχο της οποίας αρνήθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας παρά τα ατράνταχτα στοιχεία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.