ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: «Ατμομηχανή» της οικονομίας ο τουρισμός- Αισιοδοξία για το 2022

21:26 - 22 Οκτ 2021 | Πολιτική
Κικίλιας: «Ατμομηχανή» της οικονομίας ο τουρισμός- Αισιοδοξία για το 2022
Στις πολύ καλές προοπτικές της τουριστικής σεζόν του 2022 αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί της Ρόδου.

Ο υπουργός έφθασε στη Ρόδο το μεσημέρι και το απόγευμα είχε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας και επισκέφθηκε το δημαρχείο, ενώ αύριο το πρωί (23/10) θα έχει συναντήσεις με παράγοντες του τουρισμού και της αγοράς.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα στοιχεία των αφίξεων και των τουριστικών εσόδων, προβλέποντας ότι το 2022 θα είναι μια ακόμα καλύτερη σεζόν. Ήδη προ ημερών στο Παρίσι κλείστηκαν συμφωνίες με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες για αύξηση των πτήσεων τους από την άνοιξη, ενώ αντίστοιχες συμφωνίες θα γίνουν στην έκθεση του Λονδίνου και σε άλλες μεγάλες τουριστικές αγορές. Επίσης αναμένεται να υπογραφεί σχετική διακρατική συμφωνία κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα τον Δεκέμβριο.

«Πρέπει να είναι όλα έτοιμα την άνοιξη» είπε ο υπουργός «για να απολαύσουν οι επισκέπτες μας ποιοτικές υπηρεσίες και ανώτερη τουριστική εμπειρία. Στόχος είναι περισσότεροι τουρίστες σε περισσότερο χρόνο, ώστε σιγά-σιγά να μιλάμε για προορισμό 12 μηνών».

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κάτι που αποδεικνύεται και φέτος, εν μέσω πανδημίας, και φέρνει νέες θέσεις εργασίας που φιλοδοξούμε να είναι πιο ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες, δίνει τη δυνατότητα μέσα από τα 320 εκ. ευρώ του RRF του Υπουργείου Τουρισμού για υποδομές, λιμάνια, μαρίνες, αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων, για ψηφιοποίηση, πράσινη ανάπτυξη και ένα αειφόρο σύστημα βιώσιμου τουριστικού προϊόντος», συμπλήρωσε.

Ο Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη επίσης τις τοπικές αρχές για την επιτυχή διαχείριση της τουριστικής σαιζόν εν μέσω πανδημίας, η οποία αποτέλεσε όπως είπε την καλύτερη διαφήμιση.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:59 - 22 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.