ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακλόγλου: Έχει ξεκινήσει πρόγραμμα επίσπευσης στην καταβολή της επικουρικής σύνταξης

15:20 - 24 Οκτ 2021 | Πολιτική
Τσακλόγλου: Έχει ξεκινήσει πρόγραμμα επίσπευσης στην καταβολή της επικουρικής σύνταξης
Την επίσπευση της καταβολής επικουρικής σύνταξης εξήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε πως «έχει ξεκινήσει πρόγραμμα στον ΕΦΚΑ για την επίσπευση στην καταβολή της επικουρικής σύνταξης και στόχος είναι αν όχι παράλληλα με την έκδοση της επικουρικής σύνταξης, να δίνεται η επικουρική σύνταξη σε πολύ μικρό διάστημα μετά από την απονομή της κύριας σύνταξης».

Όπως παραδέχθηκε, «σε πολλά ταμεία υπάρχει καθυστέρηση στην απονομή των επικουρικών συντάξεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι ζήτημα λογισμικού. Το τελευταίο διάστημα έχουμε ζητήσει από τον ΕΦΚΑ να δημιουργηθούν πολλά λογισμικά. Σταδιακά αυτά γίνονται και σιγά σιγά δίνονται οι επικουρικές συντάξεις», ενώ επεσήμανε ότι «είναι εντονότερο το πρόβλημα όταν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση».

Για την μείωση του όγκου των εκκρεμών συντάξεων, που ήταν και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι «Είχε ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ για μείωση του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων. Η διαδικασία πήγε πίσω λόγω της πανδημίας και των συνθηκών λειτουργίας και των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, όμως ήδη έχει επανέλθει και έχει επιταχυνθεί ο ρυθμός».

Όπως σημείωσε, «ο μέσος μηνιαίος όρος απονομής συντάξεων ήταν 10.000-12.000 και πλέον είναι κοντά στις 20.000 και με την ένταξη στην διαδικασία έκδοσης συντάξεων και ιδιωτών, ο αριθμός αυτός θα φθάσει σύντομα τις 30.000 τον μήνα».

Συμπλήρωσε πως «ελπίζουμε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχει μειωθεί σημαντικά ο χρόνος απονομής των συντάξεων», χαρακτηρίζοντας παράλληλα εφικτό τον στόχο για έκδοση τριών συντάξεων την ημέρα από κάθε υπάλληλο, που τέθηκε προσφάτως, καθώς «ήδη από την πρακτική βλέπουμε ότι πολλοί από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ διεκπεραιώνουν ένα τέτοιο αριθμό».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 24 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.