ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά- Τα μηνύματα

14:02 - 25 Οκτ 2021 | Πολιτική
Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά- Τα μηνύματα
Θλίψη στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, με τα συλλυπητήρια μηνύματα να μην σταματούν.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αλέξης Τσίπρας, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασαν -μεταξύ άλλων- τη συντριβή τους για την απώλεια, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει νωρίτερα στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά την ακόλουθη δήλωση:

"Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.
 
Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.
 
«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.
 
Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου".
 
Ο Αλέξης Τσίπρας από τη μεριά του τόνισε:
 
«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της».

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο κ. Κουτσούμπας.

Ανάρτηση για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έκανε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, γράφοντας: «Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που ακύρωσε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, δήλωσε: «Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα. Με πίστη στη Δημοκρατία, μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, στην οικογένειά της στο Κίνημα Αλλαγής». 

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη, που δίνει και η ίδια τη δική της μάχη, έγραψε: «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας: «Είμαι συγκλονισμένος με τον τρόπο που έφυγε η Φώφη Γεννηματά.

Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπεια της, την ακεραιότητα της και την ευγένεια και γενναιότητα του χαρακτήρα της.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Η Ελλάδα πενθεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:44 - 25 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.